A Pride-ra az Adidas Prouder cipőket tervezett hírességekkel

A Pride megünneplése céljából az adidas DJ Fat Tony-val együtt formabontó vállalkozásba fogott: modelleket, művészeket, zenészeket és egyéb ikonikus személyeket kért fel az új, Prouder projektjében való részvételre.

A Prouder projekt lényege az Adidas ikonikus, Samba cipőinek újragondolása az egység, egyenlőség és eredetiség jegyében. (A pride angolul büszkeséget jelent, a proud büszkét, a prouder pedig a melléknév fokozását, azaz: büszkébbet). A felkért hírességek között van Naomi Campbell, Kate Moss, Marc Jacobs, Pharell Williams, Blondey McCoy és Philip Treacy.

Az alkotókat DJ Fat Tony, londoni DJ választotta ki, aki a város queer szcénájának meghatározó alakja a ’80-as évek óta.

Az Adidas legutóbb olyan edzőcipővel állt elő, ami újrahasznosított halászhálóból készül, felhívva ezzel a figyelmet az óceánok szennyezésére. A Pride alkalmából tervezett cipőket eBay-en lehet majd megvásárolni július 3-tól 10 napon át.

A bevétel az Albert Kennedy Alapnak, egy jótékonysági szervezetnek megy, amely a hajléktalanság ellen küzd az LMBTQ-közösségben. A szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy az LMBTQ-embereknek gyakran aközött kell választaniuk, hogy őszintén és másságukat nyíltan vállalva éljenek vagy biztos fedél legyen a fejük fölött.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból