Olvasom Prince életrajzi könyve mögött szívszorító történet rejlik

Prince életrajzi könyve mögött szívszorító történet rejlik

Promóció

Prince életrajzi könyve The Beautiful Ones címmel jelenik meg, írja a Vice.

Promóció
- Advertisement -

Prince 2016-os halála után rengeteg kreatív energiát hagyott maga után. Új lemez készítésén dolgozott és fiatal alkotókat mentorált. Új előadói stílust fejlesztett csupán egy mikrofon és zongora használatával. A zenész készült az életének fontos eseményeit bemutató a The Beautiful Ones című memoár megírására.

Prince különc táncdalénekes volt / Fotó: Getty Images

Halála nem csak a rendkívüli munkássága miatt volt szomorú, hanem mert így a története befejezetlen maradt. Prince The Beautiful Ones című életrajzi könyvének társszerzője Dan Piepenbring, aki feltárja a könyvben a zenésszel történt együttműködés részleteit is.

Piepenbring kitér arra, hogy miként került kiválasztásra, mint író. Az ügynökség elküldött Prince számára egy listát a potenciális jelöltek nevével, a zenész olyasvalakivel szeretett volna dolgozni, aki még sohasem írt könyvet, de jól ismeri a zenei munkásságát. Így esett a választás Piepenbringre.

Dokumentumfilm készülhet Prince-ről

Hozzá hasonlóan sem a Netflix, sem Prince hagyatékának gondozója nem nyilatkozott arról, jóváhagyta-e a projektet. A Variety mindenesetre a produkciós céghez közeli forrásokra hivatkozva úgy tudja, a filmhez a hagyatékkezelő “teljes együttműködését” adta. Prince 2016-ban halt meg, és egy halom kiadatlan zenét, videofelvételt és egyéb tiszavirágéletű dolgot hagyott maga után.

Miután megkapta Prince felkérését, találkoztak, hogy megbeszéljék a zenész elvárásait a könyvvel kapcsolatban. Beszélgettek a rasszizmusról, és a művészi alkotások jogainak birtoklásának fontosságáról. Egy alkalommal egy privát filmnézésre is meghívta őt egy helyi moziba, ahol a Kung Fu Panda 3-mat nézték meg.

The Beautiful Ones címmel jelenik meg Prince memoárja / Kép: Amazon

Az első találkozás és a halála közötti három hónap egyszerre volt nehéz és csodálatosan különleges, az író számára. Piepenbring elmondta, hogy sosem lett hivatalosan felkérve a könyv megírására, egyszerűen csak elkezdték a közös munkát.

Piepenbring egyszerre festi le Prince-t viccesnek, szeretetreméltónak és okosnak.

Miután Prince váratlanul távozott, Piepenbring számára nehéz volt feldolgozni a veszteséget, hogy ismét a könyvre tudjon koncentrálni.

Nehéz volt összeegyeztetni a derűs, életvidám, és gondoskodó embert, akit megismertem, azzal a valakivel, akit a hírekben és a rendőrségi jelentésekben leírtak

– árulta el az író.

Érdemes elolvasni Piepenbring könyvét, hiszen megtudható belőle milyen is volt időt tölteni Prince-szel, mint magánemberrel. A The Beautiful Ones egy szeretetteljes portré egy olyan művészről, aki egész életében igyekezett távol tartani magát a nyilvánosságtól és a médiától.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3