Hatvanhét hazai középiskolából, felsőoktatási intézményből és külföldi társegyetemről több mint kétszáz pályázat érkezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) PosiTivE című fotópályázatára, amelyre a járványhelyzet ellenére megélt pozitív élményeket bemutató képeket vártak. A legjobb fotókat közönségszavazásra bocsátják.

Nemzetközi pályamunkák is érkeztek a PosiTivE pályázatra

A PTE hétfői közleménye szerint a márciusban kiírt, PosiTivE — Neked mi jót adott a megváltozott élethelyzet? elnevezésű fotópályázatával azokra a pillanatokra, eseményekre kívánja felhívni a figyelmet, amelyek a megpróbáltatásokkal tarkított periódus ellenére akár rövid távú, akár maradandó pozitív változást jelentenek hétköznapjainkban.

A felhívásra a magyarországi középiskolák és felsőoktatási intézmények mellett francia, indiai, román és török társegyetemekről is érkeztek pályázatok.
Pte Koronavirus Jarvany Psotive Fotopalyazat Kiallitas Covid
A Pte Fotópályázatára Olyan Képekkel Lehetett Nevezni, Ami A Járvány Pozitívumait Mutatja Be. / Fotó: Mika Baumeister / Unsplash
A fotókból az egyetemhez kötődő neves fotográfusokból, fotóművészekből álló szakmai zsűri választotta ki azt az ötven pályaművet, amelyet május 10. és 31. között közönségszavazásra bocsátanak.

Alapvetően rossz emlék, de számos pozitív élménnyel gazdagodtunk a járvány idején

Az elmúlt egy év olyan kihívást jelentett mindannyiunk számára, amelyben sokat tanulhattunk magunkról, környezetünkről, a változáshoz való alkalmazkodási képességünkről. Alapvetően rossz emlékként gondolunk a vírussal eltöltött időszakra, pedig ha mélyen a lelkünkbe nézünk, számos pozitív élménnyel gazdagodtunk

— írják a szervezők.
Szavazni az Instagramon, a ptepositivephoto oldalon lehet a leginkább tetsző kép lájkolásával. A közönségnek leginkább tetsző fotó készítője különdíjban részesül.

A pályázattal kapcsolatban további részletek az alábbi oldalon olvashatók.

A tudomány minden területét lázban tartja a járvány. Már a robotok bevonását is fontolgatják a koronavírusos betegek ápolásába, és a PTE-ne sem a fotókiállítás az első coviddal kapcsolatos projekt. Korábban az egyetem diákjai egy vuhani egyetemmel közösen kutatták a vírus által megváltozott térhasználati szokásokat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

301-es parcella nagy imre 1956 horvath erno kiallitas fotokiallitas

NÖRI: fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

“Nemcsak a kiállítás, maga a Nemzeti Gyászpark is figyelmeztető jel számunkra, és a mi feladatunk, hogy azok számára is az legyen, akiknek 1989 nem volt az életük része, és már csak a történelem egy jelentős pillanataként tanulnak róla.”