A HVG egyik olvasója szúrta ki, hogy igencsak nagy hibát vétettek – kettőt is – a Budapesti Nyári Fesztivál marketingesei. Kitalálod, melyek azok?

Íme, a kép:

Image 2

A Corvin-negyednél, az Üllői úton fotózták le a jövő évi Budapesti Nyári Fesztivál egy plakátját, amely nem sikerült tökéletesre, maradjunk annyiban. A legnagyobb baki a fotón, hogy Giacomo Puccini legutolsó, először 1926-ban bemutatott Turandot című operáját Giuseppe Verdi műveként hirdeti.

A második tévedés, hogy a rabszolgalány Liút alakító Cristina Pasaroiu operaénekes nevét is elírták. Ennél fogva most úgy olvashatjuk a hirdetőoszlopon, hogy a román művész Pararoiuként szerepel. Ez persze nem hiba, de azért mégiscsak furcsa, hogy a címszereplőt alakító színész ne kerüljön fel a hirdetőoszlopra, nem?

Így rendítette meg a világ művésztársadalmát a legendás énekes halála

fogalmazott a spanyol királyi ház Twitter-oldalán közzétett részvétnyilvánító üzenetében, hangsúlyozva, hogy a lírai szoprán az opera nagyasszonya, az univerzális kultúra legendája volt, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök ugyanezen a fórumon emlékezett meg a művészről, akit Spanyolország – fogalmazott Quim Torra katalán elnök, aki szerint a világhírű szoprán azért is nagy tiszteletet érdemel, mert Katalónia nevét Egyik legkedvesebb partnere, a szintén világszerte népszerű José Carreras tenor a Catalunya Rádionak felidézte, milyen sokat köszönhet Caballénak, aki karrierje elején támogatta őt, és akit “életerős és érzékeny” nőként jellemzett.

A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos weboldalán egyébként megfelelően szerepel Rálik Szilvia neve, aki Turandot alakítja. Sőt, ott már helyesen írták Pasaroui és az opera szerzőjének nevét is.

A HVG megkereste a Budapesti Nyári Fesztivál illetékesét. Mint írják, észlelték a hibát, és hamarosan javítják is. “A hibáért mindenkitől elnézést kérünk” – írták közleményükben.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet