A HVG egyik olvasója szúrta ki, hogy igencsak nagy hibát vétettek – kettőt is – a Budapesti Nyári Fesztivál marketingesei. Kitalálod, melyek azok?

Íme, a kép:

Image 2

A Corvin-negyednél, az Üllői úton fotózták le a jövő évi Budapesti Nyári Fesztivál egy plakátját, amely nem sikerült tökéletesre, maradjunk annyiban. A legnagyobb baki a fotón, hogy Giacomo Puccini legutolsó, először 1926-ban bemutatott Turandot című operáját Giuseppe Verdi műveként hirdeti.

A második tévedés, hogy a rabszolgalány Liút alakító Cristina Pasaroiu operaénekes nevét is elírták. Ennél fogva most úgy olvashatjuk a hirdetőoszlopon, hogy a román művész Pararoiuként szerepel. Ez persze nem hiba, de azért mégiscsak furcsa, hogy a címszereplőt alakító színész ne kerüljön fel a hirdetőoszlopra, nem?

Így rendítette meg a világ művésztársadalmát a legendás énekes halála

fogalmazott a spanyol királyi ház Twitter-oldalán közzétett részvétnyilvánító üzenetében, hangsúlyozva, hogy a lírai szoprán az opera nagyasszonya, az univerzális kultúra legendája volt, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök ugyanezen a fórumon emlékezett meg a művészről, akit Spanyolország – fogalmazott Quim Torra katalán elnök, aki szerint a világhírű szoprán azért is nagy tiszteletet érdemel, mert Katalónia nevét Egyik legkedvesebb partnere, a szintén világszerte népszerű José Carreras tenor a Catalunya Rádionak felidézte, milyen sokat köszönhet Caballénak, aki karrierje elején támogatta őt, és akit “életerős és érzékeny” nőként jellemzett.

A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos weboldalán egyébként megfelelően szerepel Rálik Szilvia neve, aki Turandot alakítja. Sőt, ott már helyesen írták Pasaroui és az opera szerzőjének nevét is.

A HVG megkereste a Budapesti Nyári Fesztivál illetékesét. Mint írják, észlelték a hibát, és hamarosan javítják is. “A hibáért mindenkitől elnézést kérünk” – írták közleményükben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.