Megjelent a Puma Danger zenekar második, Circadian Rhythm című nagylemeze. Az album koncepciója az élőlényekbe kódolt ciklikusságot, a különböző biológiai és fiziológiai folyamatok időbeli változását és ismétlődését állítja párhuzamba a lemez hangulati változásaival.

Úgy folynak le a dalok, mint ciklusok a testedben

A dalok sorrendje és azok tematikája a természetben és az emberi szervezetben megfigyelhető, egy napon belül lezajló ciklus ívét tükrözik – olvasható a ContextUsnak eljuttatott, a zenekar által írt közleményben. Az immáron hatéves Puma Danger riffközpontú zenéjével gyorsan felhívta magára a figyelmet: megnyerték a KERET nevű blog Kikeltető tehetségkutatóját és bekerültek az Index dalversenyébe is. Állandó résztvevői az underground fesztiváloknak is, mint például a Middlemist Red által grundolt Vanishing Point vagy épp a Bánkitó Fesztivál.

Puma Danger Foto 2
Puma Danger / Fotó: Sutus Fani

A főként sivatag ihlette stoner elemekből építkező, valamint kisérletező dalszerkezetekkel, erősen modulált elszállásokkal operáló ötösre nagy hatással van a garázsrock újhullám fuzzos hangzása. Az egységes megszólalást eddig a Glass Echoes & Cozy Cabanas című bemutatkozó EP-vel és egy kritikailag elismert, az underground zenei élet képviselői által egyhangúlag éljenzett Sun Pitcher lemezükkel prezentálták 2015-ben.

Puma Danger – Sun Pitcher (Full Album)

00:00 – Desert Creatures 04:12 – Sicily 08:36 – Love Untrue 12:51 – Planetary Motion 16:13 – Black Lady 19:12 – Dreamin 25:50 – Ode To The Naive 29:59 – Moon…

Az új lemez felvételeit a Record Low stúdióban rögzítették Puha Szabolcs hangmérnök segítségével, a keverés és a masztering feladatait pedig Zwickl Ábel látta el. A lemez külső producer bevonása nélkül, a zenekar tagjainak elképzelései alapján készült, az alkotói folyamat és az utómunka során törekedtek a korábbiakhoz képest egyértelműbb hangzásvilág kialakítására, a hangszerelés tekintetében azonban sokrétűbb megoldásokat kerestek. Emellett közreműködőként több számban is feltűnik a No Eves zenekar énekese, Nyőgér Ádám. A borítót egy, a tagok által nagyra tartott képzőművész, Keresztesi Botond készítette.

Tematizálták a lemez hangulatainak hullámzását

A lemez hosszú alkotói folyamat eredménye – olvasható a közleményben. A Circadian Rhythm elkészítésére nagy hatással volt a zenekar felállásában bekövetkezett változás is. Két éve új dobos (Kálmán Dulity) csatlakozott hozzájuk, ennek köszönhetően egy újabb dallamhangszer került a dalszerzési és hangszerelési folyamatba.

Ezzel egyidőben a csapat a gitárok mellett bátran kísérletezett a szintetizátorokkal is, amelyek az új lemezen a korábbiakhoz képest nagyobb szerephez jutottak.

A tagok széles skálán mozgó zenei ízlésének eredményeként egy színes, különböző hangulatokat felvonultató anyag született, amelyet a múltbeli megjelenésekhez képest letiszultabbnak mondható hangzással és a lemez hangulati hullámzásának tematizálásával igyekeztek egységes egésszé kovácsolni.

Puma Danger – Circadian Rhythm (Full Album, 2020)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Circadian Rhythm dalai először szeptember 11-én hallhatóak élőben az Akvárium Klubban, ahol a Puma Danger a Fran Palermo zenekar lemezbemutató-koncertjének vendége lesz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.