Pumped Gabo arról beszélt közösségi média-oldalán, hogy a retusáló programok olyan megfelelési kényszert raknak az emberekre, amit aztán nem lehet megugrani.

Pumped Gabo Instagram-sztoriban fejtette ki a véleményét a retusáló appokról, írja24.hu. Úgy gondolja, azért sem éri meg ezeket használni, mert úgyis hamar kiderül, ha valaki nem úgy néz ki élőben, mint a képein.

Ennyire önbizalomhiányosak a nők. Az a baj, hogy a mai világban már a tökéletes a normális. Ha valaki az Instagramon nem tökéletes, az szar. Ha tökéletes, az meg a teljesen normális, ettől a sok programtól

– mondta, majd hozzátette, “ez az emberekbe szerintem belerak nagyon mélyen egy olyan megfelelési kényszert, amit nem tudnak teljesíteni. Mert nem tudsz úgy kinézni, mint egy megszerkesztett képeden, nem tudsz úgy kinézni élőben”.

Nagyon sok energiát fordítunk ezekre a dolgokra, és ezek helyett olyan dolgokra kellene fordítanunk a saját figyelmünket, ami a saját szellemi fejlődésünket segíti előre, hogy boldogabbak legyünk, hogy jól érezzük magunkat, hogy jobban tudjuk értékelni a dolgokat

– tette hozzá. Elmondta, ő is sokat foglalkozik a külsejével, de közben mindig zenét hallgat, ami kifejezetten jó hatással van a mentális egészségére. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet