Putyin és Elton John egymásnak esett a liberális eszmék miatt

Vlagyimir Putyin és Elton John nyílt üzenetekben estek egymásnak. 

Az orosz elnök interjút adott a Financial Times-nak – innen kezdődött a csörte. A beszélgetés során azt mondta, “ma már nem diktálhatnak senkinek semmit ugyanúgy, ahogy azt az utóbbi évtizedekben próbálták.” Úgy véli, a liberális eszme elavulttá vált, szembe került az emberek többségének érdekeivel. Hozzátette, a liberálisok erőltetik a multikulturalizmust, amelynek része a szexuális sokszínűség.

1024x1024 3
Tüntetések Helsinkiben, Putyin ellen / Fotó: Markus Schreiber / AP

Bár megjegyezte, hogy nincs problémája az LMBTQ-közösséggel, de néhány dolog azért már túlzás számára is. Nem akarja, hogy elhomályosítsa a hagyományos családi értékeket, amelyet a társadalom többsége vall.

A Financial Times a G20-csúcs előtt kérdezte, és az oszakai csúcs után tartott sajtótájékoztatón próbált vicces lenni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Már öt vagy hat nem van. Transzformerek… Transz… Nem is értem[/perfectpullquote]

Nem véletlen, hogy az LMBTQ-ügyekről kérdezte a Financial Times újságírója, hiszen komoly nemzetközi kritika éri Oroszországot, főleg Csecsenföldön, ahol konstans és durva támadások érik a nem heteroszexuális embereket.

Elton John
Az Elton John életrajzi film mélyen foglalkozik majd az énekes szexualitásával és drogfüggőségével. / Fotó: USA Today / Alejandro Garcia

Erre reflektált Elton John nyílt levélben a közösségi oldalán. Mint írta, mélyen nem ért egyet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Úgy véli az énekes, hogy nem elavultak a szexuális sokszínűséget is hirdető liberális eszme.

Képmutatásnak nevezte, ahogy Putyin arról beszél, Oroszországban békén hagyják az LMBTQ-embereket. Sőt, azt szeretnék, ha ők is boldogok lennének.

Alighanem igaza lehet Eltonnak, hiszen a Rocketman filmjét is cenzúrázták Oroszországban.

Putyin hazájában a Sado Opera az életét kockáztatta azért, mert jobbá akarja tenni a világot

Mit csináljon hazájában az a zenekar, aki kiállna a nők és LMBTQ-közösség jogaiért, de törvények tiltják az erről való diskurzust? A Sado Opera tagjai Berlinbe költöztek, és az ország határain kívül hallatják hangjukat. bánkitó fesztivál 2019, bánkitó fesztivál, bánkitó fesztivál vélemények, bánkitó fesztivál fellépők

A fenti, Sado Opera zenekarról írt cikkünkben pedig kirajzolódik, hogyan is él az, aki vállalja nemi identitását és az nem egyezik a hatalom eszméjével.

Elton John nyílt levelében azt írta, büszke, hogy a világnak azon a felén élhet, ahol a kormányok tisztelik az egyetemes emberi jogot, és azt szerethessünk, akit akarunk.

Elton John a Brexitről: “Szégyellem az országom azért, amit tett”

Elton John a Farewell Yellow Brick Road turnéján járja a világot. Az utolsó állomáson, a szerdai Veronában adott koncerten megosztotta aggályait és karakán véleményét a Brexit viszontagságairól. Nem ez az első alkalom, hogy megosztja aggályait. Még 2018 júliusában mondta, “nem gondolom, hogy az embereknek elmondták az igazságot.

Putyin a G20-csús után reagált Eltonnak, írja a CNN.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon tisztelem őt, de azt hiszem, téved. Nem túloztam el semmit. Van egy törvényünk, amiért mindenki haragszik ránk. Ez a törvény nem teszi lehetővé homoszexuális propagandát a kiskorúak körében. Hagyjuk, hogy a gyerekek felnőjenek, és hagyjuk, hogy eldöntsék, mit akarnak[/perfectpullquote]

– vágott vissza az orosz elnök.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból