Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden éjfélkor egy nőnapi üzenetet küldött az ország nőinek. Arról biztosította őket, a harcokban nem vesznek részt sorkatonák, és tartalékosokat sem hívnak be.

„Szeretnék azokhoz az anyákhoz, feleségekhez, menyasszonyokhoz és barátnőkhöz szólni, akiknek a szerettei katonák és tisztek a csatában, és különleges katonai művelettel védik Oroszországot. Tudom, mennyire aggódnak a szeretteikért. Büszkék lehetnek rájuk, ahogy az egész ország büszke rájuk, és önökkel együtt aggódik értük” – idézte Vlagyimir Putyin nőnapi beszédét a Blikk.

Hadd biztosítsam önöket, hogy sorkatonák nem vesznek részt, és nem is fognak részt venni a harcokban. Nem hívjuk be a tartalékosokat sem. A szükséges feladatokat kizárólag szerződéses katonák oldják meg. Biztos vagyok benne, hogy ők garantálni tudják Oroszország biztonságát és az orosz nép békéjét.

Az orosz anyák, akiknek fiai már a csatában vannak, nem mentek el az elnök hazugságai mellett. Egy regionális kormányzó, Szergej Civilev beszédét szakították meg egy háborúellenes tüntetéssel. A transzparensekre azt írták, fiaikat ágyútöltelékként küldték a háborúba. A tömeg azt kiabálta, hogy “Mindnyájunkat becsaptak”.

Mint később kiderült, az esetről készült felvétel azon a napon készült, amikor Civilev kormányzót lelőtték. A tüntetésen 4500 demonstrálót vettek őrizetbe.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet