Puzsér Róbert hosszú posztban reagált Berki Krisztián halálára, és nem tartotta be a "halottról jót vagy semmit"-szabályt.

Puzsér Róbert is csatlakozott azoknak a hírességeknek sorába, akik megemlékeztek Berki Krisztián váratlan haláláról, írja a Szeretlek Magyarország

“Perben és haragban álltam Berki Krisztiánnal, bár részemről ez nem volt személyes – a halálhírét hallva mégis keserűséget érzek. Bármilyen ártalmas és mérgező volt az a szerep, amit játszott, valaki játszotta azt a szerepet, és őt ki lehetett volna menteni a hazugságkonstrukció mögül, így azonban egyszer s mindenkorra elveszett a lehetősége annak, hogy szembenézzen önmagával. Talán nem volt nagy esélye a megtisztító katarzisra, de többé semennyi nincs” – írta a kritikus.

A kritikus szerint a nemrég elhunyt botrányhősre az a sors várt volna, hogy elmegy árufeltöltőnek az Auchanba, és középosztálybeli életet él, de ezt a médiaszemélyiség biztos büntetésnek vette volna. “Berki Krisztián nem ezt érdemelte: börtönben lenne a helye.”

Berki Krisztián szélhámos volt, stróman volt, gazdasági bűncselekmények kifutófiúja volt, felfüggesztett ítéletet kapott a költségvetés megkárosításáért, megbízásból demoralizálta és infantilizálta kezébe nyomott aláírások ezreivel az önkormányzati választást – nem kétséges, hogy börtönben lenne a helye

– fogalmazott, majd hozzátette, “nemcsak az igazságosság követelné meg, hanem a tanulság igénye a széles magyarságnak meg az őt bálványozó tinédzsereknek arról, hogy mi a cselekmény, és mi a következmény”.

A publicista M.Richárddal is párhuzamba vonta Berki halálát. Előbbit “feketöves  bűnözőként”, utóbbit “csak csalóként” jellemezte. 

M. Richárd gazember volt. Berki Krisztián magát gazembernek hazudó kisember volt. Berki Krisztián félig elkövető, félig áldozat volt mindvégig. M. Richárd elkövető volt mindvégig, végül mégis áldozattá vált. Az Úristen fogadja be a lelküket

– zárta bejegyzését. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet