Puzsér Róbert Gálvölgyi János korábbi nézeteltérését boncolgatta egy fiatalabb kollégájával.

Gálvölgyi János nemrégiben számolt be róla, hogy korábban “tehetségtelen szarnak” nevezte egy nála fiatalabb színészkollégáját, amiért az hozzárakott egy mondatot Molnár Ferenc színdarabjának eredeti szövegéhez. A hírt nem hagyta figyelmen kívül Puzsér Róbert sem, aki kendőzetlenül mondta el a véleményét a vitáról, írjaBlikk.

“Eszemben nincs úgy tenni, mintha nem érteném Gálvölgyi keserűségét. Közös öltöző Rátonyival, Jászai- és Kossuth-díj, humorhelytartóság a Heti Hetesben – ezek valóban egy rendkívüli pálya mérföldkövei. Szemlátomást akkorára hizlalják egy előadóművész egóját, hogy azt amint nem igazolja vissza a tekintély iránt nem eléggé érzékeny új nemzedék…” – írta a kritikus.

Hogyan lehet ennyire meggyőződve Gálvölgyi János a megsemmisítő ítélet meg az örökre szóló kitagadás jogossága és igazsága felől ennek a vétségnek a viszonylatában, hogy a tévében dicsekszik vele?

Puzsér szerint Gálvölgyi azt akarta a dicsekvéssel tolmácsolni, hogy “maga is olyan nagy tekintélyű”, mint Molnár Ferenc. A kritikus azonban kiemelte, hogy mit írt az író a gőgről: „Én csillagász vagyok: ott tanulja meg az ember, hogy nem szabad lenézni a legkisebb pontot sem. Azok a kis pontok az égen mind egy-egy nagy világ.” Hozzátette, hogy Molnár bölcs volt, és Gálvölgyi tanulhatna tőle.

Akár fel is ismerhetné, hogy a tehetségtelen sz@r, aki épp olyasmit tett, amit nem kellett volna, az ott egy komplett világ – egy olyan világ, amit ő vigasztalhatatlan keserűségében legszívesebben földig rombolna, és felszórna sóval, mint Róma Karthágót

– írta a véleményvezér.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet