Elérkezett az idő, amikor a világ megérett az első nemfüggetlen virtuális hangra. Ez nem csak azért fontos, mert meghagyja a választási lehetőséget. Q egyben segít a nemi sokszínűség elfogadtatásában is.

A Google és az Amazon után a Copenhagen Pride és a Virtue kreatív ügynökség összeállt, hogy megalkossák a világ első nemsemleges hangját. Mind a Google, mind az Amazon női hangot alkalmaztak, ami sok szempontból hátránnyal járt. Például erősítette a nemi sztereotípiákat. Azonban a nem nélküli hanggal ki lehet küszöbölni az ilyen eseteket.

10847084 0 Image A 7 1552326401710
Szükség Van A Gendersemleges Technológiára / Fotó: Daily Mail

Q-t 5 különböző hang segítségével rakták össze, a végeredményt pedig nem lehet semelyik nemmel azonosítani. Ez azonban nem változtat a célon. Q hangja ugyanolyan meleg és segítőkész, mint amilyennel női elődjei rendelkeznek. Egyetlen hátránya, hogy nem kapcsolták még össze mesterséges intelligenciával, tehát nem tud kéréseket fogadni vagy feladatokat teljesíteni.

Mesterséges intelligencia alapú hírolvasót fejleszt a kínai hírügynökség

Nem telik úgy hét, hogy ne bukkanna fel hír a mesterséges intelligencia (AI) újabb alkalmazási területeivel kapcsolatban. Nem kétséges tehát, hogy elkezdődött AI kora. Már létezik mesterséges intelligenciájú énekes-dalszövegíró, influenszer, festő és már van mesterséges intelligencia által íródott vers is. Az aukciós ház később Twitterén azt írta, hogy “licitálási csata” bontakozott ki a képért.

A kitalálók azonban szeretnék, hogy a megalkotott hang minél előbb képes legyen feladatokat véghez vinni.

Thomas Ramussen, a Copenhagen Pride kommunikációs vezetője szerint Q tulajdonképpen a lehetőségek és választások megadásáról szól.

E mellett pedig a technikai cégek figyelmét is szeretnék volna felhívni, hogy fontos a sokszínűség terjesztése.

Hallgasd meg Q hangját!

Meet Q: The First Genderless Voice – FULL SPEECH

Dear #Apple, #Amazon, #Google and #Microsoft Meet Q, the first genderless voice. www.genderlessvoice.com Q is created to end gender bias in AI assistants by …

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.