Queen Latifah: rövidfilm programja segít képviseltetni a női kisebbséget

Kevés színes bőrű nőnek sikerült elérnie azt, amit a színész-énekesnő Queen Latifahnak. Ezen felbuzdulva a Tribeca Filmfesztivál keretén belül mutatta be a The Queen Collective rövid dokumentumfilmjeit, amelyekben színes bőrű nők mondják el történeteiket. És ez még csak a kezdet.

Javában zajlik a Tribeca Filmfesztivál, amelyen Queen Latifah két rövidfilmet (Ballet After Dark, If There Is Light) is képvisel. Mindezt az után, hogy Flavor Unit Entertainment nevű cégével összeállt a Procter & Gamble multinacionális vállalattal, hogy létrehozzák a The Queen Collective rövid dokumentumfilmes programot. Céljuk, hogy a kamera mögött is egyenlőséget teremtsenek, mind nemi, mind faji szinten.

Queen Latifah
Célja a támogatás / Fotó: USA Today

Latifah Dee Rees rendezőnek mesélt projektjéről, aki a Tribeca Fesztivál egyik házigazdájaként készített interjút a művésznővel. Ebből többek között kiderült, hogy Latifah célja a projekttel, valamint cégével, hogy lehetőséget adjon azoknak a sokszínű tehetségeknek, akik gyakran nem kapnak helyet a filmiparban. A különbözőség és a rasszizmus miatt egyszerűen észre sem akarják venni őket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ezeknek az embereknek több kreativitás van a kisujjukban, mint azoknak, akik mesterdiplomával vagy doktorival rendelkeznek, és amikor ilyen tehetséget látsz, nem tudsz csak úgy elmenni mellette[/perfectpullquote]

– mondta Latifah. 

A Netflix legújabb kampánya a sokféleségre hívja fel a figyelmet

Uzo Aduba népszerűsíti a Netflix különbözőséget hirdető kampányát. A Narancs az új fekete című sorozat Suzanne Warrenje mind a rendezőket, mind a színészeket és írókat felszólítja, hogy lépjenek bátran az új tartalmak felé. Aduba a kampányvideóban szobáról szobára jár (innen a kampány neve), és több hangra, több történetre hívja fel a figyelmet.

A színésznő személyesen mentorálta a két film rendezőjét, Haley Andersont (If There Is Light) és Brittany Fennellt (Ballet After Dark). Latifah már most tapasztalja a kezdeményezés pozitív hatását.

Több nő is jelentkezett, akik szeretnék a program segítségét igénybe venni, ami azt jelenti, rengeteg történet vár arra, hogy elmeséljék, csupán kell egy kis támogatás.

Latifah, aki tudatosan építette karrierjét, elárulta, ha valakinek el kell mesélnie egy történetet, nem fog egy helyben maradni. Az elméje folyamatosan húzni fogja, hogy valami mást csináljon. Csak megerősíteni tudjuk Latifah gondolatait.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból