Így néz ki a szabadság egy queer fotós szemével

A fotográfusként dolgozó Ezekiel a szabadság pillanatában fotózta le barátait. Képeiről nem csak a szabad életérzés, hanem a fiatal szerelem boldogsága árad. Fotói által pedig nem csak mi, hanem ő is sokat kapott.

A London College-ban tanuló fotográfus számára a fotózás maga az emberi érzelmek újjászületésének módja. Ennek nagy szükségét érzi a technológia és a bizonytalanság korában. Nemrég megjelent Empathy című munkájában az eljövendő kor egyetemességét, valamint az emberi kapcsolatot és önrefelxiót követi nyomon.

1255643
A marginalizálódott embereknek fontos az önkifejezés szabadsága / Fotó: Dazeddigital

Mint színes bőrű queer fiatal, a saját tapasztalataira támaszkodott, és az empátiát eszközként használja az aktuális társadalmi és politikai bizonytalanság elleni küzdelemben. A művész úgy véli, az internet sokat adott számunkra, rengeteg információhoz hozzájuthatunk. Azonban ez akkor hasznos, ha tanulni is tudunk belőlük. Ezzel szemben még mindig rengeteg az igazságtalanság, ami szintén az online világnak köszönhető. Ezekiel szerint még mindig van dolgunk, van mit tanulnunk azzal kapcsolatban, hogyan kezeljük az információáradatot, amivel nap mint nap bombáznak minket.

A szexualitás fiatalon: The Anonymous Sex Journal / ContextUs

Az egész ott kezdődött, hogy egy barátja elmesélte a vele legutóbb megtörtént esetet egy buliban Tieghi-Walkernek. Mivel élőben a legtöbb barátja ennél sokkal félénkebbnek bizonyult, egy online platform létrehozása nagyban megkönnyítette a megosztást. Az anonimitás lehetővé tétele után a szerző olyan sok sztorit kapott, hogy egy publikációba foglalta őket.

„A munkám szabadsága az elfogadásból ered” – mondja Ezekiel. Annak az elfogadásából, hogy az élet nem könnyű, és választhatunk, hogy panaszkodunk, vagy valami pozitív dologgá alakítjuk a megvalósítást. Ezekilnek elege lett abból, hogy szomorú legyen, és ebből alkosson. Ezért kapja lencsevégre a körülötte lévő világot pozitív szemszögből. Hozzáteszi, munkáinak vannak sötétebb megjelenési formái is, de mint mondja, ez az élet velejárója. Mindig lesznek negatív helyzetek, de ezeket át kell élni.

1255639
Ezekiel főként a barátait fotózta / Fotó: Dazeddigital

Ezekiel egy évet töltött a sorozat elkészítésével, amelynek során rájött, nem csak a világot fedezte fel általa, hanem a valósággal való megküzdést is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A fotózás emlékezet arra, hogy élek. Színes bőrű queer emberként élek és lélegzem ebben a bonyolult világban, és képes vagyok a fotózással a vélemények megváltoztatására vagy valaki felfogásának átformálására egy bizonyos témával kapcsolatban[/perfectpullquote]

– mondja Ezekiel.

1255644
Ilyen a fiatal szerelem / Fotó: Dazeddigital

A művész úgy gondolja, azok számára, akik a társadalom szélére szorultak, a fotózás egyfajta naplóvá vált, amiben kifejezhetik magukat.

Nézd meg a teljes sorozatot itt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból