A Ponyvaregény című film hét olyan jelenetét viszi piacra Quentin Tarantino, amit a nézők még soha nem láthattak.

NFT-ként kerülnek árverésre Quentin Tarantino filmjének kivágott jelentei

Az Oscar-díjas Tarantino “titkos NFT-ként” fogja árverésre bocsátani a jeleneteket, amelyek a Secret Networkre épülnek – egy blokkláncra, amely a magántulajdon védelmét garantálja, írja a Birmingham Times.

A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021 elején nőtt meg robbanásszerűen. Minden NFT-nek van saját blokkláncalapú digitális “pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja. Itt olvasható, hogy pontosan mi is a lényege az NFT-nek.

Az NFT-ként megvásárolható jelenetek mellé a vevők idézeteket is kapnak a Ponyvaregény eredeti, kézírásos forgatókönyvéből, továbbá Tarantino exkluzív kommentárja is jár hozzá. A rendező ebben a filmről és magáról árul el titkokat – ígéri a Secret Network.

Kapcsolódó cikk

Tarantino, aki 1994-ben a legjobb forgatókönyv Oscarját kapta meg a Ponyvaregényért, keddi közleményében úgy fogalmazott: nagyon örül, hogy felajánlhatja ezeket az exkluzív jeleneteket a rajongóknak, szemlézte az MTI. 

A Ponyvaregény nem az első film, amely NFT-ként lép piacra: a VeVePartners és az MGM filmstúdió szeptemberben közölte, hogy az októberben bemutatott Nincs idő meghalni című James Bond-filmmel száll be a kereskedésbe.

Március közepén csaknem 70 millió dollárért (20,7 milliárd forint) kelt el egy digitális műalkotás a Christie’s árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet