Mielőtt visszavonul Quentin Tarantino, olyat tesz, amit még soha: regényt ír

Quentin Tarantino azt tervezi, hogy tizedik filmje elkészítése után visszavonul, de előtte egy második világháborús katonáról ír regényt, írja a Dazed.

Quentin Tarantino, a Volt egyszer egy Hollywood rendezőjének könyve egy II. világháborús veteránról szól, aki elidegenedik a felszínes hollywoodi filmek világától.

quentin tarantino
Quentin Tarantino regényírói babérokra tör / Fotó: interviewswithicons

A nyáron bemutatott Volt egyszer egy Hollywood után Tarantino bejelentette, hogy a következő projektje nem a mozivásznakra készül: regényt ír. A könyv egy második világháborús katonáról szól, aki a frontról visszatérve csalódottan szemléli a hollywoodi filmeket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Van ez a karakterem, aki megjárta a második világháborút és rengeteg vérontást látott. Hazatérve az ötvenes évek filmjei már nem hatnak rá többé. Azok után, amiket átélt, már túlságosan gyermetegnek találja azokat [/perfectpullquote]

– fejtette ki a rendező.

Volt egyszer egy Hollywood: A film, amelyben Tarantino saját mítoszával is végzett

Quentin Tarantino legújabb mozija, a Volt egyszer egy… Hollywood az előzetes szerint egy legendás időszakba kalauzol minket. Los Angelesben, 1969 nyarán minden megváltozott. Azonban nem a Manson-gyilkosságot veszi górcső alá. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Tarantino film Hollywood, Volt egyszer egy hollywood

A rendező regényírói teendői miatt a rajongóknak valószínűleg hosszabb ideig kell várnia Tarantino utolsó filmes projektjére. A filmkészítő korábban ugyanis azt jelentette be, hogy a tizedik filmje után visszavonul.

Mi lesz Quentin Tarantino utolsó filmje? Talán egy horror?

Túl sok a kérdés és egyelőre kevés a válasz Quentin Tarantino várva várt 10. filmje körül. Köztudott, hogy a rendező anno kijelentette: 10 film után visszavonulót fúj. Szíve joga, bár rajongóinak ez nem annyira jó hír. A Magyarországon hamarosan bemutatkozó Volt egyszer egy Hollywood Tarantino kilencedik filmje, és sikere még inkább aggodalomra ad okot.

Tarantino elárulta, a könyv főhőse, miután elidegenedik a hollywoodi filmektől, a külföldi alkotók felé fordul, Kurosawa és Fellini filmjeiben találja meg azokat a mélyebb tartalmakat, amiket keres.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból