A R.E.M. jótékonysági célból jelentette meg a Fascinating című dalát, hogy ezzel segítsen a Dorian hurrikán károsultjain, írja a Variety.

A R.E.M. egy eddig nem megjelent dalát tette elérhetővé, az ebből származó összes bevételt a Mercy Corps szervezet a Dorian hurrikán okozta károk enyhítésére fordítja a Bahamákon. Az együttes még 2001-ben rögzítette a Fascinating című dalt a Reveal lemezhez, amit az utolsó pillanatban kivágtak.

R.e.m
A R.e.m. Újfent Jótékonykodik / Fotó: Rolling Stone

„Ez egy tényleg gyönyörű dal. De a sajnos túl hosszú volt a felvétel így valamit tenni kellett” – nyilatkozott Mike Mills billentyűs. A dalt 2004-ben újra feldolgozták egy Bahama-szigeteki stúdióban, viszont akkor sem került fel az új albumra.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szerencsém volt, hogy heteket tölthettem a Bahama-szigeteken, dolgozhattam és játszhattam, sok barátot szereztem ott és sokat zenéltem. Szívszorító látni, hogy milyen pusztítást végzett a Dorian hurrikán[/perfectpullquote]

– árulta el a zenész. Mills arra kéri az embereket, hogy segítsék a Mercy Corps szervezetet, hogy enyhíthessék a katasztrófa okozta szenvedést. A Fascinating minimum 2 dolláros adomány után tölthető le a Badcamp oldalról.

Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára. Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát.

Korábban a R.E.M. a 2005-ös Katrina hurrikán után gyűjtött a Mercy Corps javára.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet