Rachel Zion Clay-t saját biztonsága érdekében tartóztatták le, de sikerült kiszabadulnia a bilincsből, elvennie a rendőrök fegyverét, és tüzet nyitott rájuk.

Életfogytiglani börtönbüntetést kaphat egy amerikai nő, aki egy rendőrautó hátuljában kiszabadult a bilincsből, majd talált és megtöltött egy puskát, amellyel egy rendőrt és egy civilt is lelőtt, írja a DailyStar.

Augusztus 12-én a 36 éves Rachel Zion Clay-t elfogták és megbilincselték, miután „négykézláb mászkált egy hátsó udvarban, és üvöltött” Oklahoma Grady megyében, a rendőrség szerint ezt a saját biztonsága érdekében tették.
Ám miközben a rendőrök Dale Moses civil tanúvallomását vették fel, Clay-nek sikerült kiszabadulnia a bilincsből, majd benyúlt a rendőr konzoljába, ahol megtalálta a pisztolykioldó kapcsolót, és elővette a rendőrségi AR-15-ös puskát. Az esetet egy műszerkamera rögzítette a jármű belsejéből. Ezután körülbelül 10 lövést adott le, eltalálva egy rendőr-helyettest és Moses-t, bár egyikük sem szenvedett életveszélyes sérülést.
Ezután Clay három és fél órára elbarikádozta magát az autóban, és rálőtt a járőrökre, mire végül feladta magát hosszas tárgyalások és egy páncélozott teherautó érkezése után. Miután feladta magát, őrizetbe vették. A metamfetamin tesztje pozitív lett, és háromrendbeli lövöldözéssel vádolják, gyilkossági szándékkal, és 1 millió dolláros (közel 414 millió forintos) óvadékkal tartják fogva.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet