Követem Közélet Hazugságot terjeszt a Rádió 1 Balázsék műsorával kapcsolatban

Hazugságot terjeszt a Rádió 1 Balázsék műsorával kapcsolatban

Promóció

A Rádió 1 Balázsék című műsorát valótlan információkkal hirdetik több platformon is.

Promóció
- Advertisement -

A Rádió 1 Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János műsora, a Balázsék azzal a spottal kerül hirdetésre, hogy a leghallgatottabb reggeli műsor Magyarországon. Egészen pontosan:

Magyarország leghallgatottabb reggeli műsora, a Balázsék hamarosan folytatódik.

Naponta többször hallható.

Rádió 1 Balázsék műsora

A Media1 járt utána és kérte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által finanszírozott Kantar és M-Meter mérőcégek konzorciuma adatait. Sőt, YouTube-csatornájukon is fellelhető, hiszen ebben a formában kerül fel, valamint a Balázsék Facebook-oldalán is így hidetik magukat.

Rádió 1 Balázsék műsora a Facebook-oldalukon mint a “Leghallgatottabb reggeli műsor”

A Kantar és az M-Meter által készített kutatás eredményéből egyértelműen kiderül, hogy a legutóbbi elérhető időszakban (2019. március és 2019. május között) biztosan nem felelt meg a valóságnak ez az állítás.

Három rádióműsor is megelőzi a Balázsékat. Az egyik a Retro Rádió, akinek a legnagyobb elérése volt: több mint 1 millió 80 ezer hallgató ebben az idősávban. A dobogó második fokán a Petőfi Rádió (861 ezer), míg a harmadikon a Kossuth Rádió (807) áll.

Az is kiderül a mérésből, írja a lap, hogy a Rádió 1 mindössze 655 ezer főr eléréssel rendelkezett idén március és május között.

Tehát nem csak nem a leghallgatottabb, hanem még a dobogóra sem fért fel Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János műsora.

Reggeli rádiós műsorok elérései

A táblázat szerint kétségtelen, hogy népszerű a Balázsék, de ez csak a negyedik helyre elég a képzeletbeli dobogón. Így valótlant állít és hirdet a Rádió 1, megtéveszti a hallgatóit.

Áll a bál Sebestyén Balázs műsora, a Balázsék és a vadászok körül

Kissé leegyszerűsítve ezt mondta Sebestyén Balázs a Balázsék című rádióműsorban annak apropóján, hogy kiderült: egy vadász lőhette ki azt a fokozottan védett európai szürke farkast, amelynek tetemére Nagyvisnyó mellett találtak rá, írja az Index. A vadászkopó valamikor a ’60-as évekbe mászhatott a fa odújába zsákmányát üldözve, és egészen 8,5 méteres magasságig jutott.

A Media1 megjegyzi, hogy 15 és 39 év közötti hallgatók körében valóban a legnépszerűbb a műsor, és Budapestre is érvényes ez az állítás. Azonban a spotjaikban egyáltalán nem szűkítették, a mért adatok mihez képest helyezkednek el kiemelkedő helyen, félrevezetően kommunikálnak. És az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ha Budapestet is magáva foglalva, Pest megyét néznénk az adatok tükrében, már szintén nem lenne igaz, hogy a leghallgatottabb műsorról beszélünk.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3