A Radiohead elődzenekarának, az On a Fridaynek demókazettája közel 1 millióért cserélhet tulajdonost

Elárverezik január végén azt a demókazettát, amelyet a még középiskolában alapított On A Friday nevű zenekarként vettek fel a később világhírűvé vált Radiohead brit rockegyüttes tagjai.

Közel 1 millióért cserélhet gazdát az On a Friday demókazettája

Thom Yorke, Jonny és Colin Greenwood, Ed O’Brien és Philip Selway az oxfordshire-i Abingdon fiúiskolába jártak az 1980-as években, amikor megalapították az On A Friday nevű bandát, a hét azon napjára utalva (péntek), amelyen mindig próbáltak – írja a BBC News.

radiohead on a friday demokazetta arveres
Radiohead zenekar tagjai balról jobbra: Phil Selway, Jonny Greenwood, Thom Yorke, Colin Greenwood, Ed O'Brien 1995-ben, a brüsszeli Luna Színházban / Fotó: Gie Knaeps / Getty Images

A demó, amely várhatóan kétezer fontért (800 ezer forint) cserél gazdát az Omega Auctions január 26-i online aukcióján, hat dalt tartalmaz, köztük három olyat, amelyet még nem hallott a nagyközönség.

Az eladó ismerte a Radiohead zenekart, tőlük kapta a kazettát

A kazettán Thom Yorke kézzel írt jegyzetei láthatóak és a frontember tervezte a borítót is.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az eladó, aki nem szeretné nyilvánosságra hozni kilétét, ismerte a bandát az 1990-es évek elején és az egyik tagtól kapta a kazettát.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A demót az iskola befejezése után vették fel a fiúk, de még azelőtt, hogy leszerződtek volna az EMI Recordsszal és 1991-ben Radioheadre változtatták volna a nevüket.

A kazetta az aukciósház Punk, Indie and New Wave elnevezésű licitjének tételei között szerepel.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból