Octatonic néven indít klasszikus zenei kiadót Jonny Greenwood, írja a Dazed. A Radiohead gitárosa dokumentálni szeretné az általa ismert zenészek találkozását a kortárs komolyzenével.

Jonny Greenwood, a Radiohead gitárosa egészen egyedülálló projektbe kezdett. Megalapította az Octatonic kiadót, ahol tehetséges zenészeknek ad teret, hogy napjaink komolyzenéivel, és Greenwood befejezetlen ötleteivel foglalkozzanak.

Jonny Greenwood Radiohead Ocatonic
Jonny Greenwood A Bbc Proms-Ra Készül / Fotó: Twitter @Jnnyg

A kiadó honlapja szerint a cél az akadémiailag képzett, fiatal brit zenészek támogatása. Az emberek ösztönzése arra, hogy több klasszikus zenét hallgassanak élőben, miközben kiemelt művészekkel találkoznak.

A Radiohead frontembere, Thom Yorke két új zenét írt a Labéque nővéreknek

Thom Yorke a Twitter-oldalán jelentette be a hírt, és kvázi reprezentatív jelleggel, hiszen, mint írta, nagyrészt eladták a jegyeket. – írta Thom Yorke a Twitter-oldalára. Senki nem lepődik meg azon, hogy nem Radiohead fémjelezte Labéque-dalok kerültek ki. Thom Yorke szeret szólózni is. Olyannyira, hogy 2006-ban az Eraser című albumot jelentetett meg az 51 éves zenész.

Az Octatonic első kiadványán szerepelni fog Daniel Pioro hegedűs Bach-feldolgozása, Michael Gordon zeneszerző egyik száma és Greenwood Three Miniatures From Water című dala. A kiadványok szeptember 24-én lesznek elérhetők digitálisan, október 21-től pedig bakeliten.

No Title

Today, @JnnyG has launched @OctatonicRecs geared towards championing contemporary classical music. Limited pressings of Volume One and Two are available to pre-order now. Click here to find out more: https://t.co/f7Jqiz6LKr pic.twitter.com/Yd5fUXxw3r

Greenwood korábban sokat foglalkozott a klasszikus- és filmzenékkel. Olyan kiváló filmek dalait komponálta, mint a Vérző olaj és a Fantomszál. 27 perces szerzeményét, a Horror vacui-t pedig nemrég mutatta be a BBC Proms keretében.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk