Hallgatom Klasszikus zenei kiadót indít a Radiohead gitárosa, Jonny Greenwood

Klasszikus zenei kiadót indít a Radiohead gitárosa, Jonny Greenwood

Promóció

Octatonic néven indít klasszikus zenei kiadót Jonny Greenwood, írja a Dazed. A Radiohead gitárosa dokumentálni szeretné az általa ismert zenészek találkozását a kortárs komolyzenével.

Promóció
- Advertisement -

Jonny Greenwood, a Radiohead gitárosa egészen egyedülálló projektbe kezdett. Megalapította az Octatonic kiadót, ahol tehetséges zenészeknek ad teret, hogy napjaink komolyzenéivel, és Greenwood befejezetlen ötleteivel foglalkozzanak.

Jonny Greenwood a BBC Proms-ra készül / Fotó: Twitter @JnnyG

A kiadó honlapja szerint a cél az akadémiailag képzett, fiatal brit zenészek támogatása. Az emberek ösztönzése arra, hogy több klasszikus zenét hallgassanak élőben, miközben kiemelt művészekkel találkoznak.

A Radiohead frontembere, Thom Yorke két új zenét írt a Labéque nővéreknek

Thom Yorke a Twitter-oldalán jelentette be a hírt, és kvázi reprezentatív jelleggel, hiszen, mint írta, nagyrészt eladták a jegyeket. – írta Thom Yorke a Twitter-oldalára. Senki nem lepődik meg azon, hogy nem Radiohead fémjelezte Labéque-dalok kerültek ki. Thom Yorke szeret szólózni is. Olyannyira, hogy 2006-ban az Eraser című albumot jelentetett meg az 51 éves zenész.

Az Octatonic első kiadványán szerepelni fog Daniel Pioro hegedűs Bach-feldolgozása, Michael Gordon zeneszerző egyik száma és Greenwood Three Miniatures From Water című dala. A kiadványok szeptember 24-én lesznek elérhetők digitálisan, október 21-től pedig bakeliten.

Radiohead on Twitter

Today, @JnnyG has launched @OctatonicRecs geared towards championing contemporary classical music. Limited pressings of Volume One and Two are available to pre-order now. Click here to find out more: https://t.co/f7Jqiz6LKr https://t.co/Yd5fUXxw3r

Greenwood korábban sokat foglalkozott a klasszikus- és filmzenékkel. Olyan kiváló filmek dalait komponálta, mint a Vérző olaj és a Fantomszál. 27 perces szerzeményét, a Horror vacui-t pedig nemrég mutatta be a BBC Proms keretében.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3