Jack Nicholson arcát kicserélték Jim Carrey-ére a Ragyogásban

Ha mindig is úgy gondoltad, a Ragyogás egyetlen hibája, hogy nem Jim Carrey játssza a főszerepet, van egy jó hírünk! Deepfake videó készült a film egyik jelenetéből, melyben Jack Nicholson arcát Jim Carrey-ére cserélték, írja a Dazeddigital.

A Ctrl Shift Face (Ctrl Shift Arc) YouTube-csatorna tette ki a videót, amiben a deepfake technológia segítségével Jim Carrey arca kelti életre Jack Torrance karakterét.

A Mona Lisa még sose volt ennyire ijesztő – köszönjük, Samsung

A Samsung orosz laboratóriumában Leonardo Da Vinci festményét sikeresen átalakították a mesterséges intelligencia segítségével. Marilyn Monroe és Albert Einstein után Mona Lisa arca is életre kelt, ami valljuk be, még a mesterséges intelligencia tudatában is kicsit ijesztően hat. Bár, ha a tudomány így folytatja, lassan természetes lesz, hogy a Szépművészeti Múzeumban ránk kacsintanak a festmények.

A jelenet közvetlenül Stanley Kubrick Ragyogásából származik, a főszereplő Jack Nicholson testét és haját viseli. Az arc viszont olyan tökéletesen lett lecserélve, hogy ha valaki nem látta még a filmet, meg sem kérdőjelezné a látottakat.

The Shining starring Jim Carrey : Episode 1 – Concentration [DeepFake]

Jim Carrey impersonates Jack Nicholson in this clip from The Shining. .. Not really, it’s a deepfake. Patreon: https://www.patreon.com/ctrl_shift_face Twitte…

Az már köztudott, hogy a deepfake technikával szavakat lehet tenni valaki szájába, de még hírességek arca is pornófilmekbe varázsolhatók. Ez a technika eddig is morálisan kifogásolható volt, de a videó a filmipar jövőjét illetően is érdekes kérdéseket vet fel. Ha korábbi filmekből használhatunk jeleneteket, a híres színészeknek vajon már nem is kell majd játszaniuk?

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk