A zenészek mellett NER-vállalkozókat is segít a raktárkoncert-sorozat

Szeptember 21-től kezdődik a könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat. Csaknem 200 koncert lesz látható.

„Egy magyar nyár sem telhet el koncert nélkül”

A közönség otthonában nézhet meg nagyjából 200 koncertet a szeptember 21-én induló raktárkoncert-sorozatban, amit a magyar könnyűzenei ipar támogatására indítottak. A projekt egyik koordináló cégcsoportjának, a Lounge Groupnak köszönhetően a közvetítések kezdetéig sem marad senki tartalom nélkül, mivel a produkció honlapján és közösségimédia-felületein, például a Facebook-oldalukon bepillanthat a közönség a kulisszák mögé. A HVG emlékeztetett arra, hogy a Lounge Group a több 10 milliárdos kormányzati megbízásokat sorozatban elnyerő Balásy Gyula cégcsoportja.

Szentkiralyi Alexandra Kormanyszovivo Raktarkoncert
Szentkirályi Alexandra Kormányszóvívő / Fotó: Mti

A projekt szervezőinek csütörtöki közleményében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt idézik, aki közösségi oldalán úgy fogalmazott: „egy magyar nyár sem telhet el koncert nélkül”. Szentkirályi arról nem ejtett szót, hogy szinte a teljes fesztiválszezon a ködbe veszett – a Fekete Zaj a kormánybejelentés ellenére megtartotta a rendezvényét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Raktárkoncert-sorozat olyan kikapcsolódási lehetőséget jelent, amely segítségével a zenészek az elmaradt koncertjeiket online pótolhatják, rajongóik pedig járványhelyzetben is biztonságosan szórakozhatnak[/perfectpullquote]

– írják a szervezők.

Inkább ellenzéki szavazók értenek egyet Majka kirohanásával a zenészek támogatása kapcsán

A koronavírus-járvány a zenészeket kíméli, mivel koncertek elmaradtak, így bevétel sincs. Számos nagyvállalat, mint például a Spotify, segítséget nyújtott és nyújt a mai napig a bajba jutott zeneipari szereplőknek. Külföldön két nagyszabású adománygyűjtés is volt Billie Eilish-tól kezdve Elton Johnon át Lady Gagáig. A Lady Gaga által fémjelzett gyűjtés több mint 127 millió dollárt gyűjtütt össze.

A különleges raktárépületekben készült felvételeken csaknem 200 előadó áll színpadra, köztük mulatós zene képviselői is, egyenként 45 perces koncertet adva. A bulik helyszíni közönség nélkül zajlanak, kizárólag a technikai személyzet jelenlétében rögzítik az előadásokat.

Szeptember 21-től folyamatosan bővülnek az előadások

A Raktárkoncert-felvételek az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában folyamatosan válnak majd elérhetővé. Az első előadások már szeptember 21-étől megtekinthetők lesznek, ezt követően a tervek szerint egészen november végéig érkeznek majd folyamatosan az új koncertek. A felvételek megtekintéséhez egy díjmentes regisztrációra lesz szükség a mindiGO TV mobilapplikáción – írják a közleményben.

Raktarkoncertek Indulas Zenekarok
Szeptember 21-Én Indulnak A Raktárkoncertek

A fellépőkről készült fotók, videók, exkluzív tartalmak és a sztárok folyamatosan bővülő listája a sorozat honlapján és a produkció hivatalos Facebook- és Instagram-oldalán tekinthetők meg.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Raktárkoncerttel kapcsolatban szinte mindenki egyetért azzal, hogy a hazai könnyűzenei paletta sokszínűségét új, online platformon bemutató megoldás egyedi a maga nemében, és várhatóan a zenerajongóknak is különleges élményt nyújt majd[/perfectpullquote]

– áll a közleményben.

A Raktárkoncert-sorozat csaknem 200 fellépője közül már színpadra lépett Balázs Fecó, Tóth Gabi, Tóth Vera, Demjén Ferenc, a Skorpió, az Edda, a Neoton Família, Charlie, a Tátrai Band, a Mobilmánia, Radics Gigi, Török Ádám és a Mini, Zorán, a Dinamit, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Magna Cum Laude, Hobo, a Hooligans, az Emelet, a Besh O Drom, az Aurevoir, Rúzsa Magdi, valamint Keresztes Ildikó.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk