Wes Anderson egy Roald Dahl-történet második adaptációját készíti el, 12 évvel az A fantasztikus Róka úr stop-motion változatának sikere után. A produkciót a Netflix támogatja, amely nemrég megvásárolta Dahl teljes katalógusának jogait.

Wes Anderson rendezésében készül

A The Guardian szerint Anderson a The Wonderful Story of Henry Sugar című, először 1977-ben megjelent novella adaptációját fogja rendezni egy szerencsejátékosról, aki meditációt tanul, hogy elsajátítsa a kártyákon való átlátás képességét – majd egy sor árvaházat nyit nyereményéből. 

A címszerepet Benedict Cumberbatch fogja alakítani. A Deadline jelentése szerint Ralph Fiennes, Dev Patel és Ben Kingsley is csatlakozik a szereplőgárdához, és a film egy antológia formáját öltheti, amelyben más történetek is megjelenhetnek ugyanabból az 1977-es gyűjteményből.

Több Roald Dahl-történet is érkezik a képernyőkre

A Netflix 2021 szeptemberében vásárolta meg Roald Dahl teljes katalógusát a Roald Dahl Story Companytól. Már fejlesztés alatt áll két tévésorozat, a Jojo Nyusziból ismert Taika Waititi rendezésében. Az egyik a Charlie és a csokigyár Oompa Loompáin, másik a The Twitsen alapuló animációs sorozat. A következő játékfilmek között szerepel a Matilda színpadi musical adaptációja Emma Thompson főszereplésével és Matthew Warchus rendezésében.

Szintén készül a Wonka, egy „eredet” történet, amelyben Timothée Chalamet alakítja a fiatal Willy Wonkát; a Warner Bros-szal kötött licencszerződést a film elkészítésére a Netflix megállapodása előtt kötötték meg.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet