Ralph lezúzza a netet, közben irdatlan mennyiségű pénzt hoz Amerikának

Második hete verhetetlen a Ralph lezúzza a netet című családi animáció az észak-amerikai mozik kasszasikerlistáján.

A Disney produkciója a hétvégén 25,8 millió dollárt (7,4 milliárd forint) kasszírozott. Bár Rontó Ralph története az előző, hálaadásnapi hétvége óta 53 százalékkal esett vissza, ami nem meglepő, a vakáció után általában visszaesik a mozik forgalma. A film Észak-Amerikában meghaladta a 100 millió dolláros bevételt, a nemzetközi piacokon 87 milliónál jár – írta iparági becslések alapján a Variety filmes szaklap.

szmk ralph wreck internet lezuzza netet 3
Ralph lezúzza a netet és közben rengeteg pénzt csinál / Fotó: Fórum Hungary

A második helyet a Grincs című 3D-s számítógépes animációs film szerezte meg, amely Dr. Seuss azonos című könyvén alapul. A hétvégi 17,7 millió dollár 203,5 millióra növelte az amerikai jegyárbevételét.

A Creed folytatása Michael B. Jordannal és Sylvester Stallonéval a főszerepben ezen a hétvégén a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza 16,8 millióval, bevétele így két hét alatt 81,2 millió dollárra nőtt.

Sylvester Stallone elengedi, ami sikerre vitte – Ezt üzeni a rajongóknak

A 73 éves Stallone köszönetet mondott rajongóinak is, és azt üzenete nekik: A Rocky-sorozatból nyolc film készült, az első, John G. Avildsen rendezésében 1976-ban, és nyomban nagy sikert aratott. A film három Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést. A későbbi filmekből többet Stallone írt és rendezett.

A negyedik helyen végzett a Harry Potter-varázsvilág újabb epizódja, a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei 11,2 millió dolláros jegyárbevétellel, ezzel az észak-amerikai eredménye 134 milliósra duzzadt.

Érkezik a Pokemon GO Harry Potter verziója / ContextUs

A Pokémon GO két évvel ezelőtt őrjítette meg a fél világot. A kiterjesztett valóság alapú játék kimozdította a játékosait otthonaikból, hogy helyette az utcán barangolva kapjanak el pokémonokat a telefonjukon. A játék gyártója, a Niantic Inc. ezúttal a varázsvilágba fog kalauzolni minket.

A nemzetközi piacok is jól fogadták, összesen mintegy 500 millió folyt be a jegyértékesítésből.

Freddie Mercury: „Hogy kiállja-e a zeném az idő próbáját? Nem leszek ott, hogy aggódjak miatta”

Felejthetetlen koncertek, féktelen bulik, meleg szeretők és drogok. Ha nem az énekhangját magasztalják, legtöbbször ezekkel a szavakkal jellemzik az énekest. De ismertük őt igazán? Összegyűjtöttünk pár érdekességet Freddie Mercuryról, amit nem biztos, hogy tudtál. Farrokh Bulsara-ként kevesen ismerik, pedig ezzel a névvel született 1946-ban, az afrikai Zanzibárban, egy párszi indiai család gyermekeként.

A Fox stúdió Freddie Mercuryról szóló életrajzi filmje, a Bohém rapszódia lett a heti sikerlista ötödik helyezettje 7.9 millió dolláros jegyárbevétellel, észak-amerikai eredménye már 164,3 milliónál jár.

Egyetlen nagy, országos premier volt a csendes, ünnep utáni hétvégén, a The Possession of Hannah Grace című horror a várakozásoknak megfelelően, 6,5 millió dollárral nyitott.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból