A Bohém Rapszódia, de főleg a főszerepet játszó Rami Malek rengeteg pozitív visszajelzést kapott, ami nagy valószínűséggel Jan Sewell sminkmesternek is köszönhető. Pedig nem volt könnyű dolga.

Ahhoz, hogy visszaadják Freddie Mercury energiáját, feltűnő stílusát, Rami Malekre nem kis átalakítás várt. Jan Sewellnek egy 19 és egy késő 30-as éveiben járó férfivé kellett átalakítania Maleket. Rami az életben 37 éves, ezért majdnem 20 évet kellett fiatalítani.

Landscape 1522160461 Mv5Bnmfkzti2Nwutmzrkns00Yjy1Lwexmmityzkymjkzyjm4Mja4Xkeyxkfqcgdeqxvynjc0Nzqzntm V1
Tökéletes Munkát Végeztek A Sminkesek / Fotó: Digitalspy

„Néhány vonása hasonlít Freddiére, de vannak, amik viszont nem” – mondta Sewell. Például Rami orra nagyobb az egykori legendánál, ezért kapott egy kis protézist. A színész szemeit Sewell szemfestékkel árnyékolta, hogy közelebb hozza őket, a tökéletes hatás érdekében pedig ugyanezt az arccsontjánál is alkalmazta.

Így sajátította el Freddie Mercury mozgását a Bohém rapszódia sztárja

Mi a teendő akkor, amikor egy filmszerep olyan különleges képességeket követel meg, amivel nem rendelkezik a színész? Lovas trénerektől kezdve, a beszéd tanárokon át a koreográfusokig, Hollywoodban rengetek olyan szakértő van, akik felkészítik a sztárokat a legkülönfélébb szerepekre. Vannak azonban olyanok, akik a végsőkig elmennek, hogy az egyszerű halandó színészből zenei legendát faragjanak.

Ami pedig a fogát illeti – hiszen ez volt Mercury egyik védjegye –, rengeteg fogsort kipróbáltak, mire megtalálták azt, amelyikkel tökéletes hasonlóságot értek el. Sewell alapos munkáját bizonyítja, amikor az egyik bandatag, Brian May felesége meglátva Maleket, könnyekben tört ki a meghatottságtól.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk