A brit férfiak politikai alapon használják a randi appokat?

Világszerte elterjedtek azok az ismerkedős alkalmazások, amelyek elősegítik a párok egymásra találását, de úgy tűnik ezt is egyre inkább átitatja a politika, írja a Vice.

A Vice cikkéből kiderül, hogy társat keresők között egyre inkább szempont az, hogy kinek milyen a politikai beállítottsága. Hiszen a jobboldali férfiak nem szívesen ismerkednek baloldali beállítottságú nőkkel.

randevu randi app
A politika megmérgezheti a szerelmet / Fotó: Bruce Mars

A problémára a neokonzervatív brit, Ben Harris hívta fel a figyelmet tweet-jében, amelyben megosztott egy üzenetet, amit egy népszerű randi app-on fedezet fel: „nem járok veled, ha a Tory pártra szavaztál”.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem gondolom, hogy ez egy egészséges hozzáállás lenne[/perfectpullquote]

– fűzte hozzá Harris.

Brexit: ugrás a sötétbe – Indulatok döntöttek észérvek helyett

A kilépési megállapodás határidejének közeledtével nem meglepő, hogy a XXI. Század Társaság március 21-i találkozója Brexit: ugrás a sötétbe címmel is e téma köré épült. Az esemény házigazdája Kocsis András Sándor volt, a társaság elnöke. Horváth Gábor, a Népszava főszerkesztője Losoncz Miklóst, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzorát kérdezte.

Az üzenet igazi lavinát indított el és felhívta a figyelmet egy létező problémára. Charlotte Gill, kanadai írónő is bírálta ezt a fajta attitűdöt, véleménye szerint nem szabad, hogy a politikai hovatartozás a szerelem gátja legyen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az, hogy Tory vagyok, azt jelenti, nem vagyok érett a szerelemre?[/perfectpullquote]

– tette fel a provokatív kérdést cikkében Gill. A Mashable kulturális szerkesztője, Rachel Thompson is arról számolt be, hogy amiatt hiúsult meg egy férfival való ismerkedése, mert a Brexit kapcsán nem egyezett az álláspontjuk.

No Title

Genuinely don’t think this kind of attitude is healthy at all. pic.twitter.com/pkZE0jxUhe

A feminista vegetáriánus, Serena Crawford is kénytelen volt eltávolítani profiljáról ez irányú nézeteit, mivel túl sok negatív hozzászólást kapott a férfiak részéről. A nő mégsem a randi app-okban látja a hibát.

Serana úgy véli, hogy az online felületeken az emberek könnyebben megengednek maguknak sértő megjegyzéseket, mint a személyes találkozásaik alkalmával.

Ben Harris azt is elárulta, hogy vele is előfordult olyan eset, hogy a hölgyek nem akarták folytatni vele az ismerkedést, miután politikai véleménye felszínre került.

Így szipolyozza ki a közösségi média a kapcsolatainkat

Mindannyian ismerjük azokat az útszélen álló embereket, akár kéregetők legyenek, akár elhagyatottak, akik mindig ugyanazon hangsúllyal motyognak vagy üvöltöznek valamit. Talán épp ugyanazon csatakiáltást ismétlek rendszeresen, összeesküvés-elméleteket szövögetnek és próbálják okítani az utca népét, vagy csak felhívni magukra figyelmet. Az ilyen jelenségekhez általában senki nem közeledik, de mindenki megszokja őket, ugyanolyan utcatartozéknak tekinti, mint mondjuk a lámpákat.

Charlotte Gill és Ben Harris által tapasztaltak tehát rávilágítanak arra, hogy az emberek hajlamosak politikai alapon dönteni még párkeresés során is. Pedig egy férfi vagy egy nő személyiségének megítéléséhez nem elegendő egyetlen aspektus.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból