Világszerte elterjedtek azok az ismerkedős alkalmazások, amelyek elősegítik a párok egymásra találását, de úgy tűnik ezt is egyre inkább átitatja a politika, írja a Vice.

A Vice cikkéből kiderül, hogy társat keresők között egyre inkább szempont az, hogy kinek milyen a politikai beállítottsága. Hiszen a jobboldali férfiak nem szívesen ismerkednek baloldali beállítottságú nőkkel.

Randevu Randi App
A Politika Megmérgezheti A Szerelmet / Fotó: Bruce Mars

A problémára a neokonzervatív brit, Ben Harris hívta fel a figyelmet tweet-jében, amelyben megosztott egy üzenetet, amit egy népszerű randi app-on fedezet fel: „nem járok veled, ha a Tory pártra szavaztál”.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem gondolom, hogy ez egy egészséges hozzáállás lenne[/perfectpullquote]

– fűzte hozzá Harris.

Brexit: ugrás a sötétbe – Indulatok döntöttek észérvek helyett

A kilépési megállapodás határidejének közeledtével nem meglepő, hogy a XXI. Század Társaság március 21-i találkozója Brexit: ugrás a sötétbe címmel is e téma köré épült. Az esemény házigazdája Kocsis András Sándor volt, a társaság elnöke. Horváth Gábor, a Népszava főszerkesztője Losoncz Miklóst, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzorát kérdezte.

Az üzenet igazi lavinát indított el és felhívta a figyelmet egy létező problémára. Charlotte Gill, kanadai írónő is bírálta ezt a fajta attitűdöt, véleménye szerint nem szabad, hogy a politikai hovatartozás a szerelem gátja legyen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az, hogy Tory vagyok, azt jelenti, nem vagyok érett a szerelemre?[/perfectpullquote]

– tette fel a provokatív kérdést cikkében Gill. A Mashable kulturális szerkesztője, Rachel Thompson is arról számolt be, hogy amiatt hiúsult meg egy férfival való ismerkedése, mert a Brexit kapcsán nem egyezett az álláspontjuk.

No Title

Genuinely don’t think this kind of attitude is healthy at all. pic.twitter.com/pkZE0jxUhe

A feminista vegetáriánus, Serena Crawford is kénytelen volt eltávolítani profiljáról ez irányú nézeteit, mivel túl sok negatív hozzászólást kapott a férfiak részéről. A nő mégsem a randi app-okban látja a hibát.

Serana úgy véli, hogy az online felületeken az emberek könnyebben megengednek maguknak sértő megjegyzéseket, mint a személyes találkozásaik alkalmával.

Ben Harris azt is elárulta, hogy vele is előfordult olyan eset, hogy a hölgyek nem akarták folytatni vele az ismerkedést, miután politikai véleménye felszínre került.

Így szipolyozza ki a közösségi média a kapcsolatainkat

Mindannyian ismerjük azokat az útszélen álló embereket, akár kéregetők legyenek, akár elhagyatottak, akik mindig ugyanazon hangsúllyal motyognak vagy üvöltöznek valamit. Talán épp ugyanazon csatakiáltást ismétlek rendszeresen, összeesküvés-elméleteket szövögetnek és próbálják okítani az utca népét, vagy csak felhívni magukra figyelmet. Az ilyen jelenségekhez általában senki nem közeledik, de mindenki megszokja őket, ugyanolyan utcatartozéknak tekinti, mint mondjuk a lámpákat.

Charlotte Gill és Ben Harris által tapasztaltak tehát rávilágítanak arra, hogy az emberek hajlamosak politikai alapon dönteni még párkeresés során is. Pedig egy férfi vagy egy nő személyiségének megítéléséhez nem elegendő egyetlen aspektus.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.