Rasszista megjegyzések miatt mondott fel Blake Neff, a Fox News írója

Lemondott a Fox News egyik vezető írója, a Tucker Carlson Tonight műsor munkatársa, Blake Neff miután szexista kommentek és rasszista megjegyzések sorát tette közzé online.

Újabb botrány a Fox News háza táján

A szexuális molesztálási ügy után, újabb kellemetlen helyzettel kell szembenéznie a hírcsatornának.

Blake Neff, aki 2017 óta a Tucker Carlson Tonight munkatársa, pénteken lemondott a CNN leleplező nyomozása után. A CNN feltárta, hogy Neff rendszeresen sértő nyelvezetet használt az AutoAdmit fórumon CharlesXII név alatt. A Fox News szerint a posztok borzalmasak és mélyen sértőek, írja a BBC.

Blake Neff tucker carlson
Blake Neff és Tucker Carlson / Fotó: Dailymail/Fox

Neff, álnév alatt derogáló kommentekkel illette többek között az afroamerikaiakat, az ázsiai-amerikaiakat és a nőket is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha a feketék otthon maradnak és Call of Duty-t játszanak, valószínűleg az lenne a legjobb a bűncselekmények megelőzése szempontjából[/perfectpullquote]

– írta álnéven Neff.

A csatorna elhatárolódott Nefftől

Neff a kommenteken kívül folyamatosan zaklatott egy nőt, akinek magánéletéről is osztott meg információkat a fórumon. A posztokra azután derült fény, hogy a CNN tippet kapott azzal kapcsolatban, hogy CharlesXII valójában nem más, mint Blake Neff. A róla nyilvánosan hozzáférhető információk és az üzeneteinek tartalma alapján sikerült őt beazonosítaniuk.

J.K. Rowling transzellenes kijelentéseit már Eddie Redmayne is elítéli

J.K. Rowling kijelentései olyan erősek voltak, hogy a jelenleg mindent uraló Black Lives Matter-témát is áttörték, és immár a második hírességet sarkallták virtuális párbeszédre. Daniel Radcliffe, a Harry Potter-franchise főszereplője után J.K. Rowling egy másik regényének, a Legendás állatok és megfigyelésük-szériának sztárja, Eddie Redmayne is beszállt az írónő transzellenes Twitter-bejegyzései kapcsán kialakult vitába.

A Fox News úgy nyilatkozott, hogy nem tolerálják a Neff által tanúsított viselkedést egyik munkatársukkal kapcsolatban sem és elfogadták az író lemondását. A Fox korábban csodálatos íróként hivatkozott Neffre, aki egy interjúban elárulta, hogy a Tucker Carlson által felmondott szövegek tőle származnak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból