Hallgatom Egyetlen egy női díjazottja lett a csak fekete zenészeknek...

Egyetlen egy női díjazottja lett a csak fekete zenészeknek rendezett Rated Awards-on

Promóció

Bár a Rated Awards-on csak fekete zenészek indulnak, a nőknek nem sok babér termett.

A díj is fekete

Promóció
- Advertisement -

J. Hus kapta a legjobb albumért járó díjat az ötödik alkalommal megrendezett Rated Awards-on, amely a brit fekete zene legjobbjainak megmérettetése. A zenész második lemeze, a Big Conspiracy még Stormzy Heavy Is the Head és Kano Hoodies All Summer című korongját is megelőzte. Julie Adenuga, az est műsorvezetője hangsúlyozta, hogy a lemez az eredetisége miatt érdemelte ki az elsőséget. Jae5, az anyag executive producere nyerte el az év producere címet.

J Hus, Stefflon Don, Dizzee Rascal / Fotó: Nicole Nodland, Graeme Robertson, Olivia Rose

A mostanában nagylelkű, jótékony célú adományairól is elhíresült Stormzy és a manchesteri rapper, Aitch fejenként négy jelölést kapott. Előbbi az I Dunnóval elnyerte a legjobb számnak járó díjat, Aitch a Rain című számához készített videóért kapta meg az elismerést.

The Weekndé az év zenés videója, de Lady Gaga sem szomorkodhatott a 2020-as MTV Video Music Awards-on

A ceremónián, amelynek házigazdája Keke Palmer volt, Lady Gaga és Ariana Grande, a BTS, Taylor Swift, H.E.R., Maluma, Machine Gun Kelly és Megan Thee Stallion is díjazott lett – számolt be róla a The Hollywood Reporter . Lady Gaga elnyerte az év előadója díját, továbbá az év legjobb száma – Rain on Me – is az övé lett, ezt Ariana Grandéval együtt készítette.

Az est egyetlen női díjazottja Stefflon Don volt, aki Little Simz, Ms Banks és Lady Leshurr előtt lett az év legjobb női előadója. Úgy látszik, itt is érvényes még a brit zeneipar egészében jellemző alulreprezentáltság a nőket illetően.

A férfiak hasonló kategóriájában a Young Adz és Dirtbike LB fémjelezte D Block Europe bizonyult a legjobbnak. Ők még egy díjat bezsebeltek a 2019-es év legjobb mixtape-jéért, a PTSD-ért, amely a lemezek között a negyedik helyig jutott az Egyesült Királyságban.

A brit előadók a fekete zene legjobbjai

Dizzee Rascal gyűjtötte be az életműdíjat, amiért a „maradandót alkotott a brit zenében”. Kenny Allstar a BBC Radio színeiben nyerte el a legjobb DJ-nek járó címet, a rapper és humorista Chunkz lett az év embere.

Mit tehet a zeneipar a rasszizmus felszámolása érdekében?

Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés keretein belül a zeneipar szereplői is felszólalnak a Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd halála kapcsán. A mindennapos tevékenységeket és munkálatokat leállították, ők is részt vesznek a rendőrök elleni protestálásban. Az általuk létrehozott Blackout Tuesday napja a rasszizmus áldozataira és annak igazságtalanságára emlékezik, írja a Variety.

Adenuga szerint a brit fekete zene a műfaj zászlóshajója. Mivel az emberek a győztesekhez húznak, kifejezte reményét, hogy a díjazottak minél többeket inspirálnak. Felszólította a közönséget, hogy továbbra is támogassák és kezeljék méltó módon a feketék értékes és gazdag kultúráját.

Track of the Year – Tion Wayne, Dutchavelli & Stormzy Winner Speech | Rated Awards 2020

Watch the full Rated Awards 2020 show: https://bit.ly/32a1AGO 🚨 SUBSCRIBE: http://bit.ly/GRMsubscribe 📲 FOLLOW: @grmdaily 📰 VISIT: http://grmdaily.com/

A virtuális térben közvetített díjátadó ünnepséget Adenuga mellett a humorista Mo Gilligan vezette. A GRM Daily híroldal által alapított díjkiosztón Dizzee RascalKanoGeorge the Poet és Abra Cadabra is fellépett.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3