Meggyilkolhatták Rebeccah Blum német kurátort  

Elképzelhető, hogy Rebeccah Blum német kurátort meggyilkolták. A gyanúsított pedig nem más, mint Saul Fletcher fotográfus, aki Blum vidéki otthonában lett öngyilkos. 

Berlini otthonában találtak rá

Hella Mewis német kurátor, Irakban történt elrablása és sikeres kiszabadítása után különösen sokkoló a hír egy másik kurátor körüli gyilkossági ügy. A német sajtó szerint fennáll a gyanú, hogy Rebeccah Blumot megölték. A nőre berlini otthonában találtak rá.

rebeccah blum gyilkossag
Rebeccah Blum és Saul Flether / Fotók: Blum, Fletcher

Az első számú gyanúsított Saul Fletcher fotográfus, aki ráadásul később Blum vidéki házában lett öngyilkos. Ugyan a lehetséges esetet hivatalosan nem erősítették meg, már számos sajtóorgánum beszámolt ennek valószínűségéről és a hatóságok sem nyomoznak más személy után.

Elkötelezett édesanya volt

Rebecca Blum, a kétgyermekes édesanya 1967-ben született, Philadelphia közelében nevelkedett. Művészettörténetet tanult Washingtonban, majd San Franciscóba költözött, hogy egy galériában tevékenykedhessen. A művészeti eseményekből befolyó összeget a felszolgálói jövedelmével egészítette ki. Blum 1992-ben, 25 éves korában Düsseldorfba költözött, majd 1995-ben Berlinben telepedett le. Itt társalapítója lett egy a non-profit művészeti szervezetnek, a Base e.V. és a txt.de független kiadói platformnak.

Meghalt Keith Sonnier, a ’60-as éves posztminimalista művészeti élet meghatározó alakja

A Dia Art Alapítvány a július 18-án, 78 éves korában meghalt Keith Sonnier művész nagyszabású bemutatójára ad lehetőséget a New York-i Dia Beacon kiállítóterében. Sonnier az általa alkotott szobraival és a neoncsövekkel kapcsolatos újításaival vált ismertté, amelyek segítségével lehetővé tette a “térben való rajzolást”.

2007-ben a ScheiblerMitte galéria igazgatói pozícióját foglalta el, mielőtt létrehozta volna saját művészeti menedzsment cégét, a Blum Fine Art Managementet. Szabadúszóként számtalan más projektben részt vett.

A 22 éves Emma Blum, Rebeccah Blum lánya az Instagramon emlékezett meg elkötelezett édesanyjáról, akit  szüntelenül találékony szakácsként, a kalandos és lelkes élet kedvelőjeként idézett fel. Hozzátette, minden válságon keresztül támogatta gyermekeit, feltétel nélkül szerette őket. 

Saul Fletcher 1967-ben született Barton-upon-Humberben, Lincolnshireben. Fiatalként Hull kikötőjében dolgozott. Első fényképei, amelyek az amatőr fotóklubhoz való csatlakozás után készültek, North Lincolnshire dokkjait örökítik meg.

Meghalt Viktor Csizsikov képzőművész, a Misa mackó megteremtője

A rajzoló a Malis és a Gyetszkaja Lityeratura gyerekkönyvkiadó, valamint a Murzilka, a Veszjolije Kartyinki és más gyereklapok illusztrátora, az Oroszország Népművésze cím birtokosa volt. Misa volt a nemzetközi sportesemények első üzletileg sikeres kabalafigurája, alakja számos szuveníren, postai bélyegen és rajzfilmekben is szerepelt.

Barátai elmondása szerint Saul Fletcher súlyos mentális zavarokkal küzdött, ám ennek ellenére évek óta igen szoros kapcsolatban állt a német kurátorral, Blummal. Továbbá összekötettésben állt a londoni székhelyű alt rockzenekarral, a Placebóval, de nemrégiben barátságot kötött Brad Pittel is. Fletcher legutóbbi kiállítása a New York-i Anton Kern Galériában került bemutatásra 2018 őszén, írja a The Art Newspaper.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból