Kelemen Barnabás hegedűvirtuóz zenéje a fiatalokat is megszólítja

Kelemen Barnabás és barátai adnak koncertet pénteken este a Müpában a március 1. óta zajló Régizene Fesztivál keretében.

“Bach, Leclair és Haydn műveit szólaltatja meg ez a baráti társaság, amelyet Kelemen Barnabás hegedűs vezet. A művész egy 1771-ben készült, Gagliano-féle barokk hegedűvel fog játszani a Fesztivál Színházban” – mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója az M5 kulturális csatorna péntek délutáni Kult30 című műsorában.

kelemen media klikk
Kelemen Barnabás hegedűművész / Kép: Média Klikk

Mint elhangzott, a Régizene Fesztivál keretében szombaton Händel két kórusra komponált, Izrael Egyiptomban című oratóriuma fog elhangzani Václav Luks vezényletével, egy prágai barokk együttes, a Collegium 1704 előadásában. Káel Csaba kitért arra, hogy hétfőn az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus ad műsort Vashegyi György vezényletével. “Montéclair francia barokk szerző Jephté című operáját fogják bemutatni. Ez már az ötödik alkalom, hogy a Versailles-i Barokk Zenei Központtal közösen hozunk létre egy francia barokk mű bemutatóját. Hatalmas az érdeklődés, nemcsak Magyarországról, sokan ezért az előadásra utaznak ide Franciaországból”.

MÁV Szimfonikus Zenekar 2019.02.07.-Szűcs Máté, Kelemen Barnabás, Christoph Campestrini

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A vezérigazgató elmondta: Magyarországon a régi zenének komoly rajongótábora van, a fesztivált öt évvel ezelőtt kezdték szervezni és azóta is sikerrel, telt házakkal zajlanak az előadások.

Nils Frahm, az egyszemélyes zenekar kápolnává varázsolta a Müpát

Nils Frahm német zeneszerző és zongorista február elején két koncertet is adott a Müpában. Mindkettő döbbenetesen rövid idő alatt telt házas lett. Aki bejutott, nem mindennapi meghívást nyert Frahm szentélyébe. Nem a pátoszra törekvés és nem is a vallásos révület mondatja ezt velem! Vannak koncertek, amelyek

“A korhű hangszeres játék őszintébb korszaka a zenének, és reméljük, ez a fiatalokat is megszólítja” – fogalmazott.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból