A kategóriás fesztiválon mutatják be a VAN rendezőjének új filmjét

Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján lesz Reisz Gábor Rossz versek című filmjének a világpremierje. A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlannal berobbant csapat új filmjét meghívták a tallinni filmfesztivál versenyprogramjába. A világpremier november 23-án lesz az alkotók jelenlétében.

November 16-án kezdődik Észak-Európa nemzetközi, mintegy 250 filmet felvonultató filmfesztiválja Tallinnban. A Fekete éjszakák címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriával minősített 15 filmfesztivál egyike. Az idei versenyprogramban szerepel a Rossz versek is; a fődíj a Tallinn Grand Prix. 

Reisz Dsc 0022 3
Reisz Gábor Tallinba Viszi A Rossz Versek Című Új Filmjét / Fotó: Origo

Reisz Gábor következő munkája önéletrajzi ihletésű, de fiktív történetet mesél el. A sztori főszereplője egy harmincas fickó, Tamás, akit a rendező alakít, és akivel épp most szakított a párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna.

Rossz versek címen forgat új filmet Reisz Gábor – – ContextUs

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlannal berobbant Reisz Gábor második mozifilmjének, a Rossz versek gyártására 230 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap. Január végén kezdi forgatni második mozifilmjét Reisz Gábor, a közelmúlt egyik legnagyobb filmes meglepetése, a kultfilmmé vált VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan író-rendezője.

Tamás ezért visszaköltözik Budapestre, ahol a múltjába révedve próbálja megfejteni, hogy hol csúszott ki a kezéből az élete.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Személyes film szerelemről, sportról és középszerűségről. Ugyanis én vízilabdáztam tíz évig, és nem voltam jó. És ezzel nem vagyok egyedül, mert gyakorlatilag 1000-ből 950 ember elég rossz. Én meg pont erről a 950-ről akarok filmet csinálni, nekik akarok filmet csinálni[/perfectpullquote]

– mondta korábban Reisz a Rossz versekről az Indexnek a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból