Nem csak a megtalálása, de az eltávolítása is rejtélyes volt a fémoszlopnak

Eltűnt a rejtélyes fémoszlop az amerikai Utah államban. Az alkotója és az eltávolítója is ismeretlen.

Pénteken tűnhetett el

Alig tíz nappal a felfedezése után nyom nélkül el is tűnt az a titokzatos, ember alkotta fémoszlop, amire még november 18-án bukkantak rá vadfigyelők egy utahi nemzeti parkban.

Rejtelyes Femoszlop Eltunt Utah
A utah-i hatóság dolgozói a rejtélyes fémoszlopnál, amit helikopterrel fedeztek fel / Fotó: AP

A háromszög alapú fémoszlop a utahi földkezelő közleménye szerint pénteken tűnt el, és ahogy a tárgy alkotója, úgy az eltávolítója sem ismert.

Az interneten villámgyorsan megtalálták a helyét

A helyi hatóság szerint mivel magántulajdonnak tekintik a tárgyat, így nem ők intézkedtek annak elszállításáról, és az eltűnése miatt sem ők, hanem a seriff irodája fogja nyomozni.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A fémoszlop megtalálását november 23-án jelentették be, és bár a helyét nem fedték fel, az interneten villámgyorsan megtalálták azt. 

Log into Facebook

No Description

Ezzel egy időben több elmélet is született, hogy ki helyezhette oda azt 2015-16 táján, majd a turizmus is beindult, és napokon belül kíváncsiskodók tömege lepte el a helyet, mielőtt pénteken eltűnt volna az oszlop.

Az éppen a Utah állambeli Ciscóban létesített művésztelepről másfél éve írtunk. Így tehát egy kellő humorérzékkel megáldott művész is otthagyhatta az oszlopot, pont azzal a céllal, ami jelenleg történik: globális találgatás, virális hírnév.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból