Rekop György humoristát kábítószer-birtoklás gyanúja miatt kihallgatták

Kábítószer-birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki Rekop György humoristát. A hatóság a XIX. kerületi Bethlen Gábor utcában intézkedett. 

A barátnőjét is előállította a rendőrség

A Ripost írta meg először, hogy Rekop György humorista lakásán razziázott a rendőrség kábítószer-birtoklás gyanúja miatt. A kormánypárti sajtóban azt írták, a rendőrök kábítószergyanús növényi származékokat találtak az otthonában, és tekintélyes mennyiségről van szó. Rekop mellett barátnőjét is előállították.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra 2020. szeptember 29-én reggel érkezett bejelentés arról, hogy a XIX. kerület Bethlen Gábor utcában lévő egyik lakás erkélyén fűnek látszó növények vannak. A kerületi rendőrök a bejelentés alapján kimentek a helyszínre, ahol kutatást tartottak. A kutatás során a nyomozók kábítószergyanús növényi származékot, valamint két kábítószergyanús növényt találtak és foglaltak le, továbbá az ott lakó R. Gy.-t és L. K.-t elfogták, majd előállították a kerületi rend­őrkapitányságra. A nyomozók R. Gy.-t kábítószer-birtoklás bűntett gyanúja miatt, míg L. K.-t kábítószer-birtoklás vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként[/perfectpullquote]

– írta válaszában a BRFK kommunikációs osztálya a lapnak.

rekop gyorgy showder klub kabitoszer marihuana fu
Rekop György humorista / Fotó: RTL Klub

„Ha jól emlékszem, múlt hét kedden, délelőtt lettem figyelmes arra, hogy a házunk előtt parkolt egy helyszínelő furgon és egy rendőrautó. El nem tudtam képzelni, mi történhetett, így egy kicsit feszülten léptem be a kapun, de nem láttam rend­őröket. Később aztán egy másik szomszédtól tudtam meg, hogy razziáztak a másodikon Rekop Gyuri lakásában, ahol állítólag drogot találtak, és emiatt előállították” – mondta a lapnak Rekop egyik szomszédja.

A Showder Klub humoristája is megerősítette a hírt

„Az az igazság, hogy jó ideje lehetett érezni a lépcsőházban a jellegzetes fűszagot, esténként pedig az erkélyajtón is betódult a füstje. Meglepett, amikor megtudtam, hogy éppen ez a humorista srác volt az. Nem gondoltam, hogy egy ismert ember ennyire nyíltan tolná, de hát ezek szerint mégis” – tette hozzá a szomszéd.

Noha a kormánypárti sajtó nagy mennyiségről ír, a Telex és a HVG információ szerint kis mennyiségű kábítószer-birtoklásról van szó. Emellett a HVG-nek is ezt erősítette meg maga az érintett, Rekop György.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Amit leírtak, köszönőviszonyban sincs a valósággal. Egy pár füves cigiről van szó, csekély mennyiségről, alkalmi fogyasztásról, csak vannak jóakaróim, akik felnyomtak, és most úgy állít be a sajtó, mintha én lennék a kispesti Pablo Escobar. Vicc, hogy a 21. század Európai Uniójában ez még téma[/perfectpullquote]

– mondta a HVG-nek Rekop. Azt nem tudni, hogy a fentebb idézett, a Ripost által megszólaltatott szomszédra utal-e jóakaró alatt.

Legalizáljuk vagy ne? – Nemzeti Fűboltok Magyarországon?

A fű a legnépszerűbb drog a Földön. Napjainkban pedig folyamatosan érkeznek a legalizálásáról szóló hírek a világból. Mekkora a valószínűsége, hogy a marihuána Magyarországon is legális lesz? És ennek milyen hatásai lennének? fű legalizálása, marihuána legalizálása, drogpolitika, fűfogyasztás, fű magyarországon,

A jelenlegi drogszabályozás szerint, ha Rekopnál csak csekély mennyiséget találtak, és korábban nem vettek részt elterelésen, valamint beismerték tettüket, akkor drogprevencióra mehetnek bíróság helyett, viszont ha a lefoglalt fű tiszta THC-tartalma több mint hat gramm, mindenképp le kell folytatni az eljárást, aminek a vége akár ötéves büntetés is lehet.

Rekopot 2008 májusában, a Godot Dumaszínházban, a Fiatal Félőrültek Fesztiválján fedezték fel. 2009-2013 között tagja volt a Dumaszínháznak, rendszeres fellépője volt az Showder Klub című műsornak és a Comedy Central saját gyártású stand-up sorozatának. A TrollFoci TV műsorvezetője, a TrollFoci arca és szóvivője volt, jelenleg szabadúszó humorista, blogger és a T-KÖZÉP YouTube csatorna csapatának tagja.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból