Jövő hónapban elárverezik Londonban Rembrandt egy festményét, amelyen valószínűleg a festő ujjlenyomatai is rajta vannak.

Egy londoni aukción árverezik el a jövő hónapban Rembrandt egyik festményét, amelyen valószínűleg a 17. századi holland művész ujjlenyomatai is ott vannak. A december 5-ei árverést bonyolító Sotheby’s aukciósház régi európai mesterek műveivel foglalkozó munkatársa, George Gordon szerint a Study of a Head of a Young Man című portrén lévőujjlenyomatokat még évekkel ezelőtt vették észre a festmény tanulmányozása és restaurálása közben.

20181122Rembrandtstudy Of A Head Of
Rembrandt Study Of A Head Of A Young Man / Fotó: Sotheby’S Aukciósház

Gordon szerint a szakértők ugyan nem száz százalékig biztosak abban, hogy ezek Rembrandt ujjlenyomatai, de kétség kívül olyasvalakitől származnak,aki rögtön a befejezése után fogta meg a festményt.

A Sotheby’s-nél rekord áron kelt el egy Modigliani-akt

Az olasz festőművész aktja, Nu couché (sur le côté gauche) (Meztelen nő fekszik a bal oldalán) nagy port kavart annak idején, amikor először mutatták be Párizsban 1917-ben: a rendőrségnek be kellett zárnia a kiállítást. Tegnap éjjel New York-ban 157,2 millió dollárért vásárolta meg egy ismeretlen vevő.

 Gordon azt is elmondta, hogy

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] az, hogy a lenyomatokat az eredeti festékrétegben fedezték fel, nagyon valószínűvé teszi a kapcsolatukat a művésszel.   [/perfectpullquote]

A Sotheby’s szerdai közlése szerint az olajfestmény leütési árát 6 millió fontra (2,1 milliárd forintra) becsülik.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet