Elmegyógyintézetbe küldhetik Sz.Szilárdot, aki megkéselt három rendőrt, egyiknek a halálát okozva.

Sz.Szilárd állítása szerint démonokat hallott, és azért tört be a nyolcvanas éveiben járó hölgy lakásában, mert segíteni akart neki. Amikor kiérkeztek a rendőrök, kihasználva az épület világításának kikapcsolódását kirántotta a kést, halálra késelte a 29 éves Baumann Péter főtörzsőrmestert, majd megsebesítette a másik két egyenruhást is, és menekülőre fogta.

A rendőrgyilkost menekülés közben sikerült elkapni, a megsebesült rendőröknek lábon kellett lőniük. A kórházba szállított ámokfutó Borsnak azt mondta, “általában tiszta a lelkiismeretem”.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt február 15-ig elrendelte Sz. Szilárd letartóztatását, aminek végrehajtására az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki. Amennyiben bebizonyosodik, hogy kóros az elmeállapota, akkor a férfi megúszhatja a börtönbüntetést, ellenkező esetben akár életfogytiglani büntetést is kaphat.
“Egyelőre a szakértői véleményeket várjuk, azok alapján tudjuk majd kialakítani az álláspontunkat” – mondta Mikófalvi Ádám, a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi kirendelt védője.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet