Sz.Szilárd múlt hét csütörtökön késelt meg három, a megfékezésére kiérkező rendőrt, közülük Baumann Péter főtörzsőrmester az életét vesztette.

Blikk bukkant rá a rendőrgyilkos facebookos álprofilját, ahol több aggasztó bejegyzést is találtak. Például az ámokfutó a támadás napján járőrökről posztolt: „Gyertek utcára! Szükség van járőrökre! S.O.S.”, és a bejegyzései alapján eltűnt emberek esetei is foglalkoztatták. 

A 35 éves férfi egy új világot létrehozni akaró szekta tanait is rendszeresen megosztotta, és természetfeletti erőkről és démonokról alkotott elképzeléseiről is előszeretettel posztolt. Ezutóbbi különösen érdekes, hiszen Sz.Szilárd vallomása szerint azért akart betörni szomszédja lakásába, hogy segítsen az idős hölgynek, mivel démonokat hallott. 

A nyomozás jelenleg is tart. Ügyfelem a IMEI-ben van, ahol vizsgálják az elmeállapotát. Várjuk a különböző vizsgálatok és a tanúmeghallgatások eredményét. Ezeknek a tudatában már többet tudunk majd

– magyarázta a férfi kirendelt védője, dr. Mikófalvi Ádám.

A férfi a gyilkosságot megelőző napon is bajba került a hatóságokkal, akkor egy szolnoki laktanyán került szóváltásba a biztonsági őrrel, majd eljárást indítottak ellene rendzavarás és garázdaság miatt, valamint amiért bódult állapotban vezetett. A Blikk tudomása szerint hét rendőr intézkedett ekkor ellene, pszichiátriára vitték, ahonnan másnap kiengedték, miután kitisztult.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet