Egy szemtanú szerint önvédelemre hivatkozott a férfi, aki megkéselt három rendőrt Budapesten.

Budapest XI. kerületében egy férfi be akart törni a szomszédjához, majd megkéselte a helyszínre érkező rendőröket, egyikük, Baumann Péter főtörzsőrmester életét vesztette.

Egy szemtanú a Borsnak elárulta, először a figyelmeztető lövésre lett figyelmes, majd a második lövést már látták is. “Miközben menekült a Savoya park felé a síneken keresztül felfutott a peronra. Amikor meglőtték a lábát, azt láttam is, utána elesett a peronon és ott már csak ült, nagyon zavart állapotban volt. Nem tudta, hogy rendőrökkel van dolga, segítségért kiáltott nagyon sokszor. Mondta is, hogy hívjanak rendőrt…” – emlékezett vissza egy helyi.

Utána mondta, hogy nem ő volt, hadakozott, hogy be akarják őt feketíteni. Mindenféle kifogásokkal élt. Mondta, hogy muszáj volt megszúrnia… és hogy csak önvédelemből szúrt

– mesélte a szemtanú. Ezután a rendőrség folyamatosan figyelmeztette az elkövetőt, hogy ne mozduljon, és maradjon a földön. 

A szemtanú egy házban élt a tettessel, egyszer kutyasétáltatás közben még beszélgettek is 15-20 percet. Elmondása szerint a férfi azzal fenyegetőzött akkor, hogy letépi a táblát, mivel nehezményezte, hogy fizetőssé akarják tenni a parkolást a környéken.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet