Zsiga Katalin őrmester a rendőri pálya elhagyását fontolgatja, miután két kollégája elkábíthatta és megerőszakolhatta. Amikor feljelentést tett, azt mondták, hazudik, és pszichiátriára akarták küldeni.

Az erőszaktevő bevallotta tettét, majd megfenyegette áldozatát

Az őrmester egy határon töltött szolgálat után vacsorázott meg kollégáival, amikor kezdte rosszul érezni magát. Fájt a feje, görcsölt a hasa, ami másnapra sem múlt el, a hazafelé vezető úton elájult az autóban, majd amikor magához tért, azt vette észre, hogy vérzik, írja a Blikk.

Pár nappal később egy volt kollégája kereste telefonon, ő árulta el neki, egy videó kering róla, amin az látható, hogy két kolléga, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja. Az erőszaktevő beismerte neki tettét, azt mondta, azért történt, mert Katalin nem adta oda magát.

Ezután a kollégája megfenyegette őt, hogy ne merjen beszélni erről senkinek. Zsiga Katalin ennek ellenére jelentést írt parancsnokának, beszámolt az erőszakról, a videóról és a fenyegetésről is.

Zsiga Katalin a történtek után nem biztos benne, hogy tudja folytatni rendőrként

A rendőrnőt hazugsággal vádolták, az éjszaka közepén pszichiátriára akarták vinni. Miután ezt megtagadta, szabadságra küldték. Katalin jelezte, nem tud együtt dolgozni erőszaktevő kollégáival, ennek ellenére december 10-én behívták szolgálatra. Közölték vele, ha nem veszi fel a szolgálatát, katonai bűncselekményt követ el.

Szerettem a munkámat, de annyira kikészültem, hogy nem akarom felvenni többet az egyenruhát. Elkábítottak és megerőszakoltak a kollégáim, ezt le is videózták... ezek után mi tartana itt?

– tette fel a kérdést.
Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség indított nyomozást, az Országos Rendőr-főkapitányság azt nyilatkozta a Blikknek, hogy minden támogatást megadnak a nyomozáshoz, és „a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet