Renée Zellweger játssza az Oscar-jelölt Judy Garlandot az életrajzi filmben

Renée Zellweger alakítja Judy Garldand színésznőt, aki az Óz, a csodák csodájában Dorotthy karakterét formálta meg.

Renée Zellweger tartott egy rövid szünetet a színészkedésben, de az utóbbi években visszatért a vászonra. A Judy című filmben talán az utóbbi évek legjobb teljesítményét adja az Oscar-díjas színésznő. Az életrajzi filmben az Óz, a csodák csodája sztárját, Judy Garland színésznőt alakítja majd.

rene zellweger judy garland
Renée Zellweger teljesen átalakult Judy Garland szerepéért / Fotó: Joblo

A film előzetesében Zellweger az Over the Rainbow című klasszikus Judy Garland számot énekli, a musical műfajában már rutinosnak mondható színésznő. A Chicago után most ismét egy musical főszereplőjeként brillírozhat.

Megtalálták Judy Garland, az Óz, a csodák csodája színésznőjének elveszettnek hitt cipőjét

Az 1939-es Óz, a csodák csodája című mesefilm színésznőjének piros flitteres cipellőjét egymillió dollárra, azaz több mint 280 millió forintra voltak biztosítva, a hatóságok pedig még ezt az összeget is meghaladó nyomravezetői díjat tűztek ki rá – írja a Daily Mail. A nyomozásba az FBI is beszállt, és kedden jelentették be: az ereklyét megtalálták.

Az életrajzi musical rendezését Rupert Goold vállalata, aki már szintén rutinos az életrajzi filmek területén.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez egy erőteljes és mozgalmas történet, amely remélem, arra ösztönzi majd a mai közönséget, hogy újra felfedezze Judy Garland örökségét [/perfectpullquote]

– nyilatkozta a rendező. A direktor a főszereplőnőről is elismerően nyilatkozott: „Úgy éreztem Renée lehet az egyetlen képzett színésznő Judy szerepére. Először is ő egy nagyszerű Oscar-díjas drámai színésznő. Másodsorban csodálatos komika. És harmadrészben, ahogy azt a Chicago óta tudjuk, énekelni is remekül tud.”

JUDY | Official Teaser Trailer | Roadside Attractions

Winter 1968 and showbiz legend Judy Garland arrives in Swinging London to perform a five-week sold-out run at The Talk of the Town. It is 30 years since she …

Az életrajzi film szeptember 27-én debütál az amerikai mozikban Renée mellett olyan sztárokkal, mint Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, és Michael Gambon, tudatta a hírt a Joblo.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból