Renée Zellweger alakítja Judy Garldand színésznőt, aki az Óz, a csodák csodájában Dorotthy karakterét formálta meg.

Hirdetés

Renée Zellweger tartott egy rövid szünetet a színészkedésben, de az utóbbi években visszatért a vászonra. A Judy című filmben talán az utóbbi évek legjobb teljesítményét adja az Oscar-díjas színésznő. Az életrajzi filmben az Óz, a csodák csodája sztárját, Judy Garland színésznőt alakítja majd.

Renée Zellweger teljesen átalakult Judy Garland szerepéért / Fotó: Joblo

A film előzetesében Zellweger az Over the Rainbow című klasszikus Judy Garland számot énekli, a musical műfajában már rutinosnak mondható színésznő. A Chicago után most ismét egy musical főszereplőjeként brillírozhat.

Megtalálták Judy Garland, az Óz, a csodák csodája színésznőjének elveszettnek hitt cipőjét

Az 1939-es Óz, a csodák csodája című mesefilm színésznőjének piros flitteres cipellőjét egymillió dollárra, azaz több mint 280 millió forintra voltak biztosítva, a hatóságok pedig még ezt az összeget is meghaladó nyomravezetői díjat tűztek ki rá – írja a Daily Mail. A nyomozásba az FBI is beszállt, és kedden jelentették be: az ereklyét megtalálták.

Az életrajzi musical rendezését Rupert Goold vállalata, aki már szintén rutinos az életrajzi filmek területén.

Ez egy erőteljes és mozgalmas történet, amely remélem, arra ösztönzi majd a mai közönséget, hogy újra felfedezze Judy Garland örökségét

– nyilatkozta a rendező. A direktor a főszereplőnőről is elismerően nyilatkozott: „Úgy éreztem Renée lehet az egyetlen képzett színésznő Judy szerepére. Először is ő egy nagyszerű Oscar-díjas drámai színésznő. Másodsorban csodálatos komika. És harmadrészben, ahogy azt a Chicago óta tudjuk, énekelni is remekül tud.”

JUDY | Official Teaser Trailer | Roadside Attractions

Winter 1968 and showbiz legend Judy Garland arrives in Swinging London to perform a five-week sold-out run at The Talk of the Town. It is 30 years since she shot to global stardom in The Wizard of Oz, but if her voice has weakened, its dramatic intensity has only grown.

Az életrajzi film szeptember 27-én debütál az amerikai mozikban Renée mellett olyan sztárokkal, mint Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, és Michael Gambon, tudatta a hírt a Joblo.

Hirdetés