Renée Zellweger Oscar-díjat kapott Judy Garland megformálásáért, de ki ő valójában? – 10 érdekesség Garlandról

Judy Garland színésznő az Óz, a csodák csodája című filmmel vált világhírűvé, a Judy című életrajzi drámában Renée Zellweger alakítja a Garlandot, amely Oscar-díjat ért számára. De ki ő valójában? Érdekességek, amiket eddig csak kevesen tudtak.

Renée Zellweger megkapta második Oscar-díját!

Judy Garland életét jobban megismerhetjük a Judy című életrajzi drámából, amelyben az Oscar-díjas Renée Zellweger alakítja Hollywood aranykorának egyik legsikeresebb és legelbűvölőbb színésznőjét. A legjobb film díjára is esélyes volt az alkotás, de Zellweger számára a második Oscar-díjat jelentette Judy Garland eljátszása.

Most elárulunk Garland kapcsán néhány olyan dolgot, amit eddig csak kevesen tudtak.

Egy dalnak köszönheti karrierjét

A szakmai karrierje 1937-től kezdett el szárnyalni, egy dalnak köszönhetően, amit korszak egyik férfi szupersztárja, Clark Gable születésnapi partiján adott elő. A You Made Me Love You című dal eléneklésével nem csak az ünnepeltet nyűgözte le, hanem itt figyelt fel rá a híres producer, Louis B. Mayer is.

judy garland
Judy Garland / Fotó: Independent

Ifjúsági Oscar-díjat kapott

Hamarosan megkapta első musical szerepét a Pigskin Parade című zenés vígjátékban. Ezt követte Dorothy szerepe és a világhírűvé vált Over the Rainbow című dal, amely megkapta a legjobb betétdalnak járó aranyszobrot is. Az Óz, a csodák csodája filmben nyújtott alakításáért elnyerte az ifjúsági Oscar-díjat is.

Somewhere Over the Rainbow – The Wizard of Oz (1/8) Movie CLIP (1939) HD

The Wizard of Oz movie clips: http://j.mp/1L5gtKP BUY THE MOVIE: http://bit.ly/2cmiEyC Don’t miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr Watch more …

Garland személyében igazi csillag született

A kétszeresen Oscar-díjra jelölt színésznő, Judy Garland amellett, hogy elbűvölő színésznő volt énekelni is kiválóan tudott, amely képességét az Óz, a csodák csodája című klasszikusban is megcsillogtatta Dorotthy-ként. Számos hollywoodi mozifilmben nyűgözte le a közönséget, többek között főszereplője volt a Találkozunk St. Luis-ban és az 1954-es Csillag születik (A Star Is Born) musicalnek a legelső változatában is.

A Star Is Born (1954) Official Trailer – Judy Garland, James Mason Movie HD

Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FA…

Las Vegasban házasodott össze első férjével

Judy Garland olyan hírességekkel játszott együtt következő filmjében, a Ziegfeld Girl (1941) című alkotásban, mint Lana Turner és Hedy Lamarr, akik szintén a kor szépségideáljai voltak. Ebben az időszakban talál rá a szerelem, eljegyzést kötött David Rose filmzeneszerzővel, akivel Las Vegasban házasodott össze.

Judy Garland
Judy Garland / Fotó: Los Angeles Time

A férje és a filmstúdió szörnyű tettre kényszerítette

A színésznő hamarosan várandós lett, de nem örülhetett sokáig az áldásnak. Az MGM filmstúdió és David nyomására a színésznő kénytelen volt elvetélni, hogy megőrizze a jó kislány imázsát. A férjétől hamarosan elvált, de élete végéig kísértette őt az „embertelen tette”, amely megbélyegezte őt.

via GIPHY

Oscar-díjas rendezőtől született gyermeke

Judy Garland következő férje szintén a szakmabeli Vincente Minelli rendező volt.  Garland 1946-ban adott életet lányának a kis Liza Minellinek, akit császármetszéssel segítettek világra. Liza Minelli gyakorlatilag a rivaldafényben nőtt fel, első filmszerepét tizennégy évesen kapta.

Toto and Dorothy toto the wizard of oz 11525930 700 510
Dorothy és Toto / Fotó: Fanpop

Frank Sinatra miatt vált el

A hollywoodi sikerek és a csillogás mögött viszont a magánélete nem volt felhőtlen.  Judy Garlandot megviselte a szülés, mentális egészsége is ekkor kezdett megromlani. Elmérgesedett a kapcsolata férjével, rövid ideig még Frank Sinatrával is viszonyt folytatott, majd 1951-ben elvált. Nem ez volt az egyetlen rosszul sikerült házassága, többször elvált, összesen ötször ment férjhez.

judy garland and frank sinatra
Judíy Garland és Frank Sinatra / Fotó: posterazzi

Producer férjétől két gyermeke is született

Garland hamar talált pótapát a kis Liza számára, Sidney Luft producer személyében, akitől még egy lánya, és egy fia is született.

Toto and Dorothy toto the wizard of oz 11525930 700 510
Dorothy és Toto / Fotó: Fanpop

Lánya is híres színésznő és énekes lett

Liza Minelli követte édesanyja példáját karrierjében és 1972-ben a Kabaré című musicalben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták, de nagy sikert aratott az Arthur című komédiában is. Anya és lánya többször szerepelt együtt különböző színpadi produkciókban.

judy garland renée zellweger
Reneé Zellweger és Judy Garland / Fotó: Spencer Bergen

A hírnév végzetesen megviselte

Judy Garland gyakran került az újságok címlapjára alkohol- és drogproblémái miatt. Viszonylag fiatalon 47 évesen drogtúladagolás miatt vesztette életét, a máig legendás színésznő.

Judy – szinkronizált előzetes

A “Judy” a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák cs…

További filmekkel kapcsolatos híreket találsz a ContextUs Filmek rovatában!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból