A reneszánsz kori, firenzei szobrász, Andrea della Robbia alkotása tévedésből került Olaszországba a háború után, most visszakerülhet jogos tulajdonosához.

A második világháború idején, a német luftwaffe parancsnoka, Hermann Göring vette meg Andrea della Robbia, firenzei szobrász Mária Magdalénát ábrázoló szobrát, 1941-ben, írja a The Art Newsaper.

Naci Szobor
Vajon A Szobor Visszakerül Majd Jogos Tulajdonosához? / Fotó: Thomas Imo

A német kulturális miniszter, Monika Grütters egy február 21-i ünnepségen visszavette a szobrot Dario Franceschini, olasz kultuszminisztertől.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez egy jó példa a nemzetközi együttműködésre. Erősítenünk kell az együttműködést, mert tartozunk a náci áldozatoknak[/perfectpullquote]

– magyarázta Monika.

A szobor eredetileg egy müncheni művészeti kereskedés tulajdonában volt, amelynek zsidó tulajdonosa, 1936-ban kényszer hatása alatt bezárta a boltot, és elárverezte a gyűjteményét. Nem tudni, hogy ekkor ki szerezte meg az értékes darabot, de Göring 1941-ben egy olasz gróftól vásárolta meg. A háború után a szövetségesek tévedésből küldték vissza a szobrot származási helyére, Olaszországba, 1954-ben.

Restaurálás közben derült ki a 400 éves festményről, hogy Rembrandté

A pennsylvaniai Allentowni Művészeti Múzeumban kiállított Fiatal nő arcképe című olajfestményt Rembrandt műhelyének tulajdonították. Két éve a festményt a New York-i Egyetemre küldték restaurálásra és megtisztításra, írja a Huffington Post . Az egyetem restaurátorai akkor kezdték gyanítani, hogy Rembrandt művével állnak szemben, amikor eltávolították a legfelső festékréteget és a fekete, sűrű lakkréteget, és feltárult előttük a holland mester jellegzetes ecsetkezelése.

A német kormány azt ígéri, a szobor visszakerül a jogos örökösökhöz, amint kiderül, kik azok.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.