A légiutas-kísérők 9 olyan dologról beszéltek, amiket nem ajánlott viselni egy repülőn

Nagyon fontos, hogy mi van rajtunk a repülővel való utazásunk során, ezért a légiutas-kísérők tippjei és ajánlásai alapján elhoztunk egy listát azokról a dolgokról, amiket nem ajánlott hordani, ha fontos, hogy kényelmes legyen az utazás.

Feszes ruházat

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Repulus Utazashoz Ruha Tanacsok
A vékony farmer nagyon szép, de repülés közben kényelmetlen lehet. Olyan ruházatot kell viselni, ami nem akadályozza a vérkeringést. A hosszabb repülések ráadásul mélyvénás trombózist okozhatnak, a feszes ruházat pedig csak súlyosbítja ezt az állapotot. Repülés közben egyébként az emberi test gyakran megduzzad, ezért a divatos, túlságosan szorosan illeszkedő ruhák nagyon sok kellemetlenséget okozhatnak.

Kontaktlencsék

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Repuleshez Kontaklencse
A repülőgép fedélzetén lévő levegő különbözik a földön lévőtől. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nagy magasságban a páratartalom csökken, ezért a száraz levegő irritálhatja a szemet, különösen a kontaktlencsét viselőkén. A gyengén látó utasoknak ezért azt ajánlják a légiutas-kísérők, hogy viseljenek inkább szemüveget a repülés közben.

Gyúlékony anyagokból készült ruházat

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Repulus Utazashoz Ruha Tanacsok, Repulon Gyulekony Ruhak
Bár a repülés közben bekövetkező balesetek rendkívül ritkák, mégis jobb felkészülni rájuk. Egyes finom anyagok, mint például a pamut és a vászon extrém gyúlékonyak, és hasonló okból nem javasolják egyébként a rojtos ruhák viselését. A stewardessek szerint a vastag szövetből készült ruházat a legbiztonságosabb repülés közben.

Magas sarkú cipő

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Repulus Utazashoz Ruha Tanacsok, Repulon Magassarku Cipo
A repülőterek legtöbbször hatalmasok, és nagyon sokat kell sétálni egyik helyről a másikra, nem beszélve arról, hogy gyakran futva kell megtennünk azt a távot. A magas sarkú cipő kétségkívül az egyik legrosszabb választás tehát a repülős utazásokhoz, ráadásul legtöbbször kemény anyagokból készülnek, ezért szűkek lehetnek és összenyomhatják a lábunkat repülés közben.

Túl lenge öltözet

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Repulus Utazashoz Ruha Tanacsok 4
Mint arra már a bevezetőben kitértünk, repülés közben az utasteret hűvösen tartják, hogy az utasok ne ájuljanak el. Épp ezért, ha fázósak vagyunk, érdemes több réteg ruhát magunkra venni, hogy elviseljük ezt a hőmérsékletet.

Fém tartozékok

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Fem Targyak Repulon, Repulus Utazashoz Ruha Tanacsok 5

A fémből készült elemek néha olyan helyen találhatók a különféle ruhadarabokon, ahol sosem keresnénk. A fémdetektorok pedig nemcsak például a melltartók alsó fém merevítésére, hanem a rágók vagy csokik alufóliával borított csomagolására is beriaszthatnak.

Gyorsabban átjuthatunk a reptéri ellenőrzésen, ha ezeket a dolgokat előrelátóan kivesszük a zsebünkből, és nem választunk olyan ruhát a repüléshez, ami tele van fém fityegőkkel vagy szegecsekkel.

Bonyolult ruhák

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Repulus Utazashoz Ruha Tanacsok 6
A repülőgépen vécére menni nem túl kellemes élmény. Ez pedig csak még rosszabb, ha a túlságosan bonyolult ruhadarabunk miatt ragadunk bent extra percekre. Célszerű olyan ruhát választani a repüléshez, ami minden helyzetben, még a vécére menve is kényelmes.

Parfüm

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Repulus Utazashoz Ruha Tanacsok 7, Repulon Parfum
Valószínűleg mindannyian imádjuk a kedvenc parfümünk illatát, de nem biztos, hogy ezzel az utastársaink is így vannak. A repülőgépen egymáshoz nagyon közel, kevés levegőn osztozkodunk, és nem lehet csak úgy kinyitni az ablakot, hogy szellőztessünk. Épp ezért érdemes nem túlzásba vinni a repülés előtti parfümözést, nem beszélve arról, hogy a parfümünk bizonyos összetevőjére könnyedén allergiásak is lehetnek akár a környékünkön ülők, ez pedig szerencsétlen helyzetben akár asztmás rohamot is okozhat az adott illetőnél.

Szúrós szövetek

Repulo Utazashoz Ruhazat, Repulos Ruhazat, Repulus Utazashoz Ruha Tanacsok 8
/ Fotó: Bright Side

Elképzelhető, hogy egy téli napon nem találjuk túlságosan kellemetlennek, amikor az egyik szúrós pulcsink rajtunk van, amíg elszaladunk a boltba meg vissza, de teljesen más a helyzet, amikor több órán keresztül kell bennük egyhelyben ülnünk. Egy szúrós, viszkető érzést okozó textil ilyenkor valóságos kínszenvedés tud lenni.

Mindig puha, légáteresztő anyagból készült ruhát viseljünk, ami repülés közben sem sérti vagy irritálja a bőrt.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy miért nem tanácsos inni a repülőn.

Köszönjük a Bright Side-nak!

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk