Warholi dekadenciát és a ’80-as évek tabudöntögető feminizmusát hozza el idén a Resident Art Fair

Harmadszor nyílik meg a Resident Art Fair kortárs karácsonyi vására, amely során mintegy 120 képzőművész 330 munkáját vonultatja fel december 3-tól 22-ig a Horánszky utcai A.P.A. Galériában.

Kortárs műgyűjtés, elérhető áron

A Resident Art Fair célja, hogy a kortárs művészetet elérhető áron kínálja az érdeklődők számára, másrészt pedig kiemelt tételeivel a klasszikus művek gyűjtőinek érdeklődését is felkeltse a fiatal generációk munkái iránt. A műalkotások több mint fele ezért az 50 ezer és 100 ezer forintos kategóriában találhat gazdára – közölték az MTI-vel a szervezők.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A hetvenes évek végétől a kilencvenes évek elejéig tartó időszakot felölelő válogatásban az iskolateremtő nagymesterek munkái mellett olyan művészek munkáit kínálják, mint az újfestészet “fenegyerekének” számító Mazzag István, a pesti underground arcait warholi dekadenciával megfestő Sóskúti Tibor, az A.E. Bizottság énekeseként is ismert Wahorn András, valamint az itthoni feminizmus elindítói közé számító, “tabudöntögető” Drozdik Orshi és Ujj Zsuzsi.

Polgárpukkasztó portrék és csendes nosztalgia

A nagyszámú festmény mellett a kortárs butik számtalan sokszorosított, de egyedi számozású, aláírt grafikai lapot (litográfia, szitanyomat, ofszet nyomat) is megvásárlásra kínál: Keserü Ilona, Nádler István, Victor Vasarely, Hencze Tamás, Konok Tamás és a Prima Primissima-díjas Bak Imre kedvezőbb árfekvésű grafikai alkotásai mellett drMáriás polgárpukkasztó portréi és Fehér László csendes emlékképei is megtalálhatók a katalógusban.

Resident Art Fair
/ Fotó: Resident Art Fair

A válogatásból nem hiányzik a legfiatalabb generáció festészete sem. A vásáron rendszeresen szereplő művészek közül Baráth Áron lazúros makrogesztusokkal, Bánki Ákos informel etűdökkel, Nagy Zsófia érzéki geometriával, Verebics Ágnes bizarr pszeudoportrékkal, Juraj Florek indusztriális tájfestményekkel, Stefan Osnowski monumentális fametszetekkel, Ronga Eszter homogén terekben mozgó, stilizált staffázsfigurákkal, Szász Sándor szürrelista fotókollázsokkal, Szöllősi Géza műgyantába fagyasztott kitintranszformerekkel vesz részt az idei Resident Art Fairen.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból