Igazán érdekessé tette magának a román időtöltését egy ír férfi.

Állítólag a mosdót kereste

Hétfő hajnal négy óra körül egy részeg ír férfi bemászott a román parlamentbe. A férfi betörte az épület egyik ablakát, majd megpróbált bejutni az egyik irodáiba. A helyszínt biztosító csendőröknek sikerült elkapniuk, számolt be a Transindex.

Kapcsolódó cikk

A román rendőrség képviselői tájékoztatásából kiderült, hogy a főváros központjából indult útnak. A Digi24 szerint az ittas ír állampolgár egy mulatságról indult vissza a szállodájába, és vallomása szerint nem emlékszik, hogyan kötött ki a parlament épületénél, és miért próbált meg az ablakon át bejutni oda. Hozzátette, hogy hétfőn már Brassóba szeretett volna utazni.

Helyi sajtóértesülések szerint a mosdó kereste a férfi állítása szerint.

Egyébként eleinte azt hitték, hogy több személyről van szó. 

Vádat emeltek a román parlamentbe bemászó férfi ellen

„2021.12.27-én délelőtt 04 óra körül értesítették az Országház belsejét őrző csendőrök a 17. Rendőrkapitányságot, hogy bent találtak egy ittas állapotban lévő állampolgárt. Az első ellenőrzések során megállapították, hogy a kerítésen felmászva jutott be az udvarra, majd betört egy ablakot és bement az épületbe. A férfit a 17-es rendőrkapitányságra előállították. Az V. Kerületi Bírósághoz tartozó Ügyészség felügyelete mellett folyik a nyomozás az esemény okainak és körülményeinek feltárása érdekében” – áll a rendőrségi közleményben.

A behatolót bekísérték a 17-es számú fővárosi rendőrőrsre. Az ötödik kerületi ügyészség vizsgálatot indított az eset körülményeinek felderítésére.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.