Ha karácsony, akkor „Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!”

Nem telhet el úgy karácsonyi szezon, hogy a Reszkessetek, betörők! ne kerülne adásba valamelyik tévécsatornán. Macaulay Culkin a filmklasszikus alapján készült videojátékkal idézi fel a film sikerét.

Macaulay Culkin, a Reszkessetek, betörők! (Home Alone) egykori gyereksztárja, az ünnepekre való tekintettel a Cinemassacre YouTube-csatornán tesztelte a Home Alone videójáték változatát James Rolfe társaságában.

A színész nem volt elragadtatva a játéktól, mert szerinte nem sok köze van az eredeti filmekhez.

A Reszkessetek, betörők!-filmek világszerte óriási sikert arattak, és klasszikus karácsonyi filmekké váltak. Macaulay Culkint pedig mindmáig a betörőket lealázó 11 éves furfangos gyerek szerepének eljátszásáról ismerik leginkább.

Ellenpéldák, hogyan ne állíts karácsonyfát: így bénáztatok idén

Az, akinek már volt szerencséje szűkös eszközökből összeállítani a karácsonyi szettet, az tudja, nem is olyan könnyű feladat. Ha megveszed a műanyag fenyőt, vagy ugyan élőre adod a fejed, de IKEA-ból, akkor könnyű a dolgod. De mi van akkor, ha egyszerűen az Istennek se megy a stabilizálás a karácsonyfa lábát illetően?

Culkin és Rolfe egy 20 perces videóban szerepel és a retró hangulatot árasztó videójátékkal játszik, miközben megidézik a film sikerét. A filmsorozat sikere után ugyanis számos, a mozifilm alapján készült videójáték érkezett Nintendo és Sega platformokra is.

A videót nézve Culkin ruházata ismerős lehet a film rajongóinak, hiszen a szerelése visszaköszön a filmből. Az pizzafutár viselt hasonlót, akire a kisgyerek jól ráijeszt a „tartsd meg az aprót, te mocskos állat” jelenetben.

A jelentben látható gengszterfilm egyébként nem egy valós film noir-ból származik, hanem kifejezetten a Reszkessetek, betörők! filmhez forgatták, és a klasszikussá vált mondatot is a stáb találta ki.

A játék kivételesen nehéz feladatokkal és karakterekkel tűzdelt, amiknek legtöbbször semmi köze sincs az eredeti filmhez. Culkin számos alkalommal megjegyzi a játékteszt során, hogy nem emlékszik, hogy valaha is megtörténtek volna ezek a dolgok Kevinnel a filmben.

A közel húsz perces videó fináléjában Culkin és Rolfe újrajátsszák a klasszikus csapdaállítós jelenetet a filmből.

Home Alone Games with Macaulay Culkin – Angry Video Game Nerd (AVGN)

The Angry Video Game Nerd plays the Home Alone games with Macaulay Culkin! Sure, the Home Alone movie games have been covered before on AVGN, but never so ma…

Akinek pedig ez nem lenne elég, az év végi szünidő alatt biztosan talál olyan tévécsatornát, ahol ismételni fogják a kedvencünket. Hiszen a fa díszítés a bejgli sütés mellett a Reszkessetek, betörők! nézés is lassan karácsonyi hagyománnyá válik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból