Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára szerint tapsolniuk kellene a feministák, hogy Magyarország “biztosítja számukra a választás szabadságát és lehetőségét.”

A Magyar Narancs szemlézte a Magyar Nemzet interjúját, amelyet Rétvári Bence parlamenti államtitkárral készített a lap. A beszélgetés során előkerült a bevándorlás és az “anya kontra karrier” téma is.

Rétvári Bence Emmi
Rétvári Bence Az Emmi Államtitkára / Fotó: Mti

Az interjú készítője azt állította, hogy a genderszakosok szerint a magyar kormány a bölcső és a tűzhely mellé száműzi a nőket. Ezt követően megkérdezte, hogy Rétvári Bence mit gondol az “anyaság kontra karrier” szembeállításról.

A feminizmus nem egy szörny, amely férfiakat akar bekebelezni

Miért övez ekkora utálat nők és férfiak részéről egyaránt egy egyszerű szót? Mi váltja ki a feministát lesajnáló jelzőként használó emberek haragját egy vitában egy nő védelméről? Jó, igen, címke: ám egy összefoglaló jelentést hordoz. A legtöbb ilyen vita noha online hangzik el,mert az embereknek kényelmetlen a véleményüket szemtől szembe vállalni.

Az EMMI államtitkára szerint a magyar nők “egyáltalán nem a tűzhely mellett élnek”, a foglalkoztatásuk jelentősen emelkedett. Tehát úgy véli, több édesanya tudja a karrierjét építeni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ezt segíti az is, hogy húszezer bölcsődei férőhelyet hozunk létre, s hogy emellett a korábbi szabályozással ellentétben, ha ma valaki a gyermek féléves korától visszamegy dolgozni, nem veszti el a gyermek után járó támogatást. És idetartozik, hogy az új családvédelmi akcióterv részeként a jövőben a negyedik gyermek vállalása után az édesanyák örökre szja-mentességet élveznek majd, ami úgy is felfogható, mint egyfajta jövedelmi kompenzáció a karrierépítésből kiesett évekért. Azt hiszem, a legharcosabb feministáknak is tapsol­niuk kellene, hogy Magyarország ilyen mértékben támogatja a nőket; hogy biztosítja számukra a választás szabadságát és lehetőségét. De persze ők ilyenkor mélyen hallgatnak[/perfectpullquote]

– fogalmazott Rétvári.

Helyreigazítás: Elnézést kérünk olvasóinktól, a cikk címében és leadjében korábban az “örüljenek” ige szerepelt (“örüljenek a feministák, hogy szavazhatnak”), azonban a pontosítás megkívánja, hogy az idézett szövegrészletre, azaz “tapsolniuk” igére (“…tapsolniuk kellene a feministáknak, hogy szabadon választhatnak”) igazítsuk. Emellett a szóban forgó cikk megjelenése során a Magyar Nemzet megemlítését elmulasztottuk, amelyet ezen helyreigazítás által pótoltuk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.