Kormánybiztos szerint azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget

Révész Máriusz kormánybiztos szerint azért mennek például Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget. A “rabszolgatörvényként” ismertté vált törvénymódosítást így magyarázta.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy véli, a szakszervezeteknek, akik tüntetést is összehívtak, nincs igazuk a rabszolgatörvény kapcsán. De igyekezett hozzátenni, hogy a munkások mellett áll a magyar kormány.

816069
Révész Máriusz felelős kormánybiztos / Fotó: MTI

Az Index készített riportot Révész Máriusz felelős kormánybiztossal. Mint mondja Révész:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A munkavállalóknak azért érdeke, mert van olyan élethelyzetben sok ember, aki rá van kényszerülve, hogy pénzt keressen, dolgozzon. Most a jelenlegi szabályozás egyébként megtiltja. Nagyon sokan egyébként ezért mennek külföldre, és például Ausztriába. Én beszéltem olyan emberekkel, akik 3-4 hónapot szabadnap nélkül lehúznak egy szállodában, mert így tudnak pénzt keresni, Magyarországon erre – hogyha valaki többet akar dolgozni, és ezért több pénzt akart kapni – egész egyszerűen nem volt lehetőség. Ezért fogom megszavazni.[/perfectpullquote]

A törvényről hétfőn és kedden is vitáztak a parlamentben. November végén pedig nemes egyszerűséggel elhallgattatta az ellenzéket Lezsák Sándor. Az ellenzék reggelig akarta húzni, Lezsák Sándor levezető elnöknek azonban elege volt a túlórázásból, és lezárta a vitát. Szerdán szavaznak a javaslatról.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból