Reviczky Gábor hónapok óta prosztatarákkal küzd.

Reviczky GáborBlikknek árulta el, hogy prosztatarákkal diagnosztizálták. A színész a rendszeres kivizsgálás fontosságát hangsúlyozta, írja168.

„Nagyon hálás vagyok dr. Gáti Zsoltnak, aki megvizsgált és megműtött. Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam. Még évekkel ezelőtt, amikor szűrővizsgálaton jártam, nagyon rossz élmény volt” – vallotta be.

De innen üzenem a férfi társaimnak, hogy negyven fölött mindenképp keressék meg azt az orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert sajnos nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet

– magyarázta. Reviczky évekig tünetmentes volt, aztán egyszercsak folyamatos vizelési inger kezdte el gyötörni, ekkor keresett fel egy orvost. A doktor tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján és mindegyik tartalmazott rákos sejtet.

Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben

– nyilatkozta a színész. Most egy PET CT-re vár, ami egy nagyon drága vizsgálat, és hosszú a várakozási lista, de ennek köszönhetően fog kiderülni, hogy milyen kezelésre van szüksége. Bevallása szerint a kemoterápiát vissza fogja utasítani, a sugár azonban szóba jöhet. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet