A 2019-es önkormányzati választás másnapján természetesen kifejtik véleményüket pro és kontra a szimpatizánsok. Nem kivétel ez alól Reviczky Gábor színművész sem, aki nyíltan a kormánypártiak mellett áll. Mint mondta a Hiteles Híreknek adott interjújában, “nem kicsit” csalódott.

Reviczky Gábor csalódott, az emberekben is, akik többsége nem Tarlós István, hanem Karácsony Gergely mellett álltak tegnap, a 2019-es önkormányzati választás során. A 70 éves színművész önkormányzati bérlakásban él, Ferencvárosban, amelyet Bácskai Jánosnak, a tegnap alulmaradt polgármesternek köszönhet. Ez az a Bácskai János, akiről a 444 leleplező riportot készített a parkolási csalások okán. Reviczky kitért arra is a Hiteles Híreknek adott interjúban, tart-e attól, hogy kirúgják a bérlakásából.

Reviczky Gábor Fidesz Lakhatás Önkormányzati Választás 2019
Reviczky Gábor Színművész / Fotó: Zsigmond László

Mint fogalmazott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, “nem meggondoltak az emberek, sajnos” arra a kérdésre, hogyan értékeli a tegnapiakat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Fel nem foghatom, hogy nem lehet észrevenni, milyen hatalmas változásokon ment át az ország és a főváros. Az ellenzék pont ezen változások ellenében kampányolt. Karácsony Gergely is már korábban elmondta, hogy leállítaná az egyébként nemzetközi díjakat is elnyert ligetprojektet. Hogy lehet egy ígérgetős emberre bízni Budapestet[/perfectpullquote]

– fogalmazott, majd hozzátette, “nem kicsit” csalódott.

Karácsony Gergely az új főpolgármester, akinek még Hulk is gratulált

Tegnap lezajlott a 2019-es önkormányzati választás. Az egyik legnagyobb csatát Karácsony Gergely vívta Tarlós Istvánnal. Végül az ellenzék közös jelöltje, Karácsony nyert. Ezt pedig a Hulkot alakító Mark Ruffalo sem hagyta szó nélkül. választás 2019, tarlós istván, mark ruffalo hulk

Azt egyelőre ő sem tudja, hogy ez az ellenzéki győzelem tendencia lesz-e. Ennek kapcsán kifejtette, hogy izgul, és reméli, változás jön, mert ha nem, nagyon nagy baj lesz.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha annak idején nem alapítják meg a Fideszt, most sokkal rosszabb helyzetben vagyunk, például tele vagyunk adóssággal. Az országot Matolcsy gazdaságpolitikája mentette meg[/perfectpullquote]

– emlékezett vissza Reviczky. Az interjú ezen része után az önkormányzati lakására terelődött a szó, hiszen a színművész is egy ilyet bérel. Azonban leszögezte, hogy piaci alapon teszi mindezt, nem pedig Bácskai János, a tegnapig Ferencváros polgármestere jóvoltából.

Létminimum alatt élő előadóművészek nyugdíj-kiegészítéset kapnak

A rangos, elismert előadóművészek közül is sokan kerülnek idős korukban nehéz anyagi helyzetbe. Közülük egyeseken segít a Magyar Művészeti Akadémia, vagy az illetékes miniszter által adományozható művészjáradék. Akik azonban nem kaptak magas állami, szakmai kitüntetést, azok gyakran nehéz öregkornak néznek elébe.

Felidézte Reviczky, hogy az a Baranyi Krisztina tartózkodott a bérlakást odaítélő bizottságból, aki épp leváltja Bácskait. Mint hozzátette, “ő adta ki a hírt egyébként a 444-nek, így ő robbantotta ki a botrányt.” Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a döntés után négy nappal már Bácskai kampányának arca lett a színművész, amelyet szintén a 444 szúrt ki.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A lakást egyébként nem magamnak kértem, hanem a helyzetemnek. 70 éves elmúltam, és már nem bírtam az ingázást. Naponta négy óránál is többet kellett autóban ülnöm, hogy bejussak a színházba, ezért négy szerepemet is visszaadtam[/perfectpullquote]

– magyarázta Reviczky, aki őszintén elmondta, nem lesznek ezen okból kifolyólag Baranyival barátok.

Reviczky Gábor Bácskai János Fidesz Önkormányzati Választás 2019
Reviczky (B) És Kettővel Jobbra Tőle Bácskai János / Fotó: Ferencváros Önkormányzatának Hivatalos Facebook-Oldala

Sőt, azt is elárulta, hogy havi 220 ezer forintos számlára számít a lakásért (fűtés nélkül 156 ezer forint).

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ráadásul a szabályozást annyira megszigorították, hogy minden évben új szerződést kell kötni a bérlakásokra. Most tartok attól, hogy a lakásból kirúgnak a francba. A dolog pedig úgy működik, hogy a kerület önerőből több házat is felújított, hogy az ottani lakásokat piaci alapon bérbe adja. Nem olcsón[/perfectpullquote]

– válaszolt arra a kérdésre, tart-e attól, hogy kirúgják.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.