Követem Közélet Reviczky Gábor a választás után: "Most tartok attól, hogy...

Reviczky Gábor a választás után: “Most tartok attól, hogy a lakásból kirúgnak a francba”

Promóció

A 2019-es önkormányzati választás másnapján természetesen kifejtik véleményüket pro és kontra a szimpatizánsok. Nem kivétel ez alól Reviczky Gábor színművész sem, aki nyíltan a kormánypártiak mellett áll. Mint mondta a Hiteles Híreknek adott interjújában, “nem kicsit” csalódott.

Promóció
- Advertisement -

Reviczky Gábor csalódott, az emberekben is, akik többsége nem Tarlós István, hanem Karácsony Gergely mellett álltak tegnap, a 2019-es önkormányzati választás során. A 70 éves színművész önkormányzati bérlakásban él, Ferencvárosban, amelyet Bácskai Jánosnak, a tegnap alulmaradt polgármesternek köszönhet. Ez az a Bácskai János, akiről a 444 leleplező riportot készített a parkolási csalások okán. Reviczky kitért arra is a Hiteles Híreknek adott interjúban, tart-e attól, hogy kirúgják a bérlakásából.

Reviczky Gábor színművész / Fotó: Zsigmond László

Mint fogalmazott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, “nem meggondoltak az emberek, sajnos” arra a kérdésre, hogyan értékeli a tegnapiakat.

Fel nem foghatom, hogy nem lehet észrevenni, milyen hatalmas változásokon ment át az ország és a főváros. Az ellenzék pont ezen változások ellenében kampányolt. Karácsony Gergely is már korábban elmondta, hogy leállítaná az egyébként nemzetközi díjakat is elnyert ligetprojektet. Hogy lehet egy ígérgetős emberre bízni Budapestet

– fogalmazott, majd hozzátette, “nem kicsit” csalódott.

Karácsony Gergely az új főpolgármester, akinek még Hulk is gratulált

Tegnap lezajlott a 2019-es önkormányzati választás. Az egyik legnagyobb csatát Karácsony Gergely vívta Tarlós Istvánnal. Végül az ellenzék közös jelöltje, Karácsony nyert. Ezt pedig a Hulkot alakító Mark Ruffalo sem hagyta szó nélkül. választás 2019, tarlós istván, mark ruffalo hulk

Azt egyelőre ő sem tudja, hogy ez az ellenzéki győzelem tendencia lesz-e. Ennek kapcsán kifejtette, hogy izgul, és reméli, változás jön, mert ha nem, nagyon nagy baj lesz.

Ha annak idején nem alapítják meg a Fideszt, most sokkal rosszabb helyzetben vagyunk, például tele vagyunk adóssággal. Az országot Matolcsy gazdaságpolitikája mentette meg

– emlékezett vissza Reviczky. Az interjú ezen része után az önkormányzati lakására terelődött a szó, hiszen a színművész is egy ilyet bérel. Azonban leszögezte, hogy piaci alapon teszi mindezt, nem pedig Bácskai János, a tegnapig Ferencváros polgármestere jóvoltából.

Létminimum alatt élő előadóművészek nyugdíj-kiegészítéset kapnak

A rangos, elismert előadóművészek közül is sokan kerülnek idős korukban nehéz anyagi helyzetbe. Közülük egyeseken segít a Magyar Művészeti Akadémia, vagy az illetékes miniszter által adományozható művészjáradék. Akik azonban nem kaptak magas állami, szakmai kitüntetést, azok gyakran nehéz öregkornak néznek elébe.

Felidézte Reviczky, hogy az a Baranyi Krisztina tartózkodott a bérlakást odaítélő bizottságból, aki épp leváltja Bácskait. Mint hozzátette, “ő adta ki a hírt egyébként a 444-nek, így ő robbantotta ki a botrányt.” Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a döntés után négy nappal már Bácskai kampányának arca lett a színművész, amelyet szintén a 444 szúrt ki.

A lakást egyébként nem magamnak kértem, hanem a helyzetemnek. 70 éves elmúltam, és már nem bírtam az ingázást. Naponta négy óránál is többet kellett autóban ülnöm, hogy bejussak a színházba, ezért négy szerepemet is visszaadtam

– magyarázta Reviczky, aki őszintén elmondta, nem lesznek ezen okból kifolyólag Baranyival barátok.

Reviczky (b) és kettővel jobbra tőle Bácskai János / Fotó: Ferencváros önkormányzatának hivatalos Facebook-oldala

Sőt, azt is elárulta, hogy havi 220 ezer forintos számlára számít a lakásért (fűtés nélkül 156 ezer forint).

Ráadásul a szabályozást annyira megszigorították, hogy minden évben új szerződést kell kötni a bérlakásokra. Most tartok attól, hogy a lakásból kirúgnak a francba. A dolog pedig úgy működik, hogy a kerület önerőből több házat is felújított, hogy az ottani lakásokat piaci alapon bérbe adja. Nem olcsón

– válaszolt arra a kérdésre, tart-e attól, hogy kirúgják.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3