Szerda éjszaka jött ki a rendelet a 2023. január 1-étől érvényes piaci áram- és gázárakról a lakossági fogyasztók számára.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke kihirdette, hogy az újév első négy hónapjában ugyanannyi lesz a piaci ár, mint most, írja a Blikk

Az átlagfogyasztásig érvényes rezsicsökkentett árak és a kedvezményes mennyiség sem változik. 

Az egyetemes szolgáltatás keretében vételezett áram piaci ára a lakossági fogyasztók számára 2023. január 1. és 2023. április 30. között A1 és A2 árszabás esetén 70,104 forint/kWh, B (alap – vezérelt, régi nevén éjszakai áram) árszabás esetén 60,935 forint/kWh, az egyetemes szolgáltató által jogszerűen alkalmazott B Komfort árszabás esetén 60,935 forint/kWh. Az összegek már tartalmazzák a 27 százalékos áfát és a rendszerhasználati díjakat is. Ezeket a tarifákat a lakossági felhasználóknak januártól is csak az átlagfogyasztás feletti mennyiségre kell megfizetni.
A gázárak sem változnak, a lakossági fogyasztók által az átlagfogyasztás feletti mennyiségre fizetendő piaci ár 22,002 forint/MJ. Ez a tarifa is tartalmazza már az áfát és a rendszerhasználati díjat.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet